Το κόνσεπτ είναι απλό:
Είναι μια ακόμα μέρα του καλοκαιριού που το θερμόμετρο έχει χτυπήσει κόκκινο. Αλλά είσαι διακοπές! Η καλή παρέα και οι όμορφες εικόνες σε κάνουν να ξεχνάς τη ζέστη.
Μόλις έχεις γυρίσει από παραλία και αν είχες μαζί σου και κάποιο από τα 10 λαχταριστά σνακ που προτείναμε σε προηγούμενο άρθρο, τότε η ενυδάτωσή σου είναι στα ύψη. Τι γίνεται όμως με το αίσθημα της πείνας;
Αφού ξαλμυριστείς, ψάχνεις να φας κάτι που θα σε χορτάσει και θα σε ικανοποιήσει γευστικά, χωρίς να σε βαρύνει.
Τι διαφορετικό θα μπορούσε να ήταν από μια δροσερή σαλάτα, που όχι μόνο θα σε χορτάσει, θα σε ενυδατώσει περισσότερο, θα σε γεμίσει ενέργεια μέχρι το επόμενο απογευματινό σνακ αλλά και θα καλύψει όλες τις ανάγκες ενός βασικού γεύματος- γιατί πολύ απλά θα είναι ένα πλήρες γεύμα από μόνη της!
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μια πλούσια πηγή υδατάνθρακα, στους υπέροχους συνδυασμούς που θα βρεις παρακάτω.
Λίγο ψωμάκι, μερικές φρυγανιές, ακόμα και κριτσίνια, κράκερς, ρυζογκοφρέτες ή κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι ιδανικά για να συνδυαστούν με την πρωτεΐνη και τα φρέσκα λαχανικά σου και να σου προσφέρουν τον απαραίτητο κορεσμό μετά από πολλές ώρες στην παραλία.

Πάμε να σου πω πώς;
Διάλεξε:
Κάτι ζουμερό - όπως ένα φρέσκο φρούτο ή λαχανικό που θα δροσίσει τα υπόλοιπα υλικά σου και θα δώσει το ζουμάκι του
Κάτι κρεμώδες - επίλεξε ένα τυρί με χαμηλά λιπαρά ή/και χαμηλό αλάτι για να πετύχεις ένα πιο ελαφρύ και λιγότερο αλμυρό αποτέλεσμα (περίιμενε! θα προστεθεί στη συνέχεια η αλμύρα)
Κάποιο φυτό ή βότανο - που θα σου χαρίσει τόσο τις ευεργετικές του ιδιότητες, όσο και το υπέροχο άρωμά του
Κάτι αλμυρό - για λίγη παραπάνω γεύση
Κάτι πράσινο για να προσθέσεις χρώμα και να θωρακίσεις το σώμα σου με αντιοξειδωτικά
Βάλε λοιπόν και την τελική σου πινελιά για μια έξτρα γεύση και απογείωσε το συνδυασμό σου με κάποιο dressing ή (μπαλσάμικο) ξύδι.
*Σημείωσε ότι οι προτάσεις μας μπορεί πάντα να τροποποιηθούν ανάλογα με τα γούστα, τις προμήθειες και φυσικά τη διάθεσή σου.
Σε κάθε περίπτωση εγώ περιμένω τις πολύχρωμες φωτογραφίες από τα μπολ σου!
Η ομάδα μας,
תגובות