top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

THINGS TO NORMALIZE: Πράγματα που είναι ΟΚ να κάνεις

Το νέο έτος είναι αισίως εδώ! Και μαζί του φέρνει νέες προκλήσεις, νέες εμπειρίες και νέες όμορφες στιγμές. Μήπως όμως κουβαλάει και κάτι από πιο παλιά;


Τι εννοώ; Όπως είναι φυσικό όλοι μας φέρουμε μαζί μας κάποιες απόψεις, ιδέες και αντιλήψεις με τις οποίες μεγαλώσαμε ή έχουμε μεγαλώνοντας κανονικοποιήσει.

Κάτι τέτοιο είναι θεμιτό, στο πλαίσιο άλλωστε της διαμόρφωσης του χαρακτήρα μας.


Υπάρχουν, βέβαια, και ζητήματα τα οποία ίσως μπορούμε να ξανασκεφτούμε και να εξετάσουμε τη στάση μας προς αυτά.


Γι' αυτά θα μιλήσουμε σήμερα, λοιπόν!
Θα ξεκινήσουμε με ένα θέμα που μας απασχολεί συχνά: τα συναισθήματα!

Δεν είναι λίγες οι φορές που θα διαβάσεις σε αυτό το blog ότι τα συναισθήματα και η έκφρασή τους είναι το Α και το Ω για την ψυχική μας υγεία. Κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να έχει κανέναν περιορισμό, είτε είναι φύλου είτε οτιδήποτε άλλο.


Είναι συνηθισμένο το να κοιμάται κανείς νωρίς; Συχνά η ανέμελη ζωή και η διασκέδαση συγχέονται με το ξενύχτι και το να μένεις ξύπνιος/α μέχρι αργά. Ποιος μας λέει, όμως, ότι αυτά πηγαίνουν απαραίτητα μαζί; Το πώς θα φτιαχτεί η καθημερινότητα και τι ανάγκες θα έχει κανείς για ξεκούραση και διασκέδαση είναι κάτι που καθένας ορίζει σε ατομικό και προσωπικό επίπεδο αποκλειστικά.


Και τι πειράζει αν ακυρώσεις τα σχέδιά σου;

Σίγουρα θα σου έχει τύχει, είτε να ακυρώσεις εσύ είτε να σου ακυρώσει η παρέα. Και η αλήθεια είναι πως όταν συμβαίνει αυτό τελευταία στιγμή, είναι λιγάκι ενοχλητικό. Ωστόσο όλοι έχουμε δικαίωμα τόσο στο να συμβεί κάτι έκτακτο, όσο και να μην έχουμε τελικά τόση πολλή διάθεση να συναναστραφούμε με άλλο κόσμο.


Το να λες τη γνώμη σου είναι κακό;

Έχουμε μιλήσει για το ότι οφείλουμε στον εαυτό μας να μοιραζόμαστε την άποψή μας με τους γύρω μας όταν συμβαίνει κάτι που μας αφορά. Αν μη τι άλλο θέτει κάποια όρια και δείχνει σεβασμό απέναντι στον εαυτό μας. Κάτι τέτοιο φυσικά πρέπει πάντα να γίνεται με ευγένεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αρνητικό χαρακτηριστικό.


Είναι το φαγητό μια τυχαία συνθήκη;

Ο τρόπος που φροντίζουμε το σώμα μας, δείχνει πολλά για το πόσο μας αγαπάμε. Η τροφή είναι το βασικότερο καύσιμο για να έχουμε έναν υγιή και λειτουργικό οργανισμό. Το να επιλέγεις να φας την ποσότητα που χρειάζεσαι κάθε φορά που αισθάνεσαι πείνα, είναι ένας πολύ σημαντικός μπούσουλας που καλό είναι να έχεις στο μυαλό σου καθημερινά.


Πρώτα εσύ και μετά όλοι οι άλλοι!

Μα δεν το λέω εγωιστικά, φυσικά - αντιθέτως! Το να σου αφιερώνεις χρόνο, να σε φροντίζεις στο σώμα και τη ψυχή σου είναι ένα μεγάλο δώρο. Για 'σένα και ταυτόχρονα για όσους σε συναναστρέφονται, έχοντας βρει ηρεμία και αγάπη για τον εαυτό σου, αυτομάτως αυτό θα μεταφραστεί σε μια μέρα με καλύτερη διάθεση, επικοινωνία με τους άλλους και τελικά μια καθημερινότητα που θα είναι συνώνυμο του χαμόγελου.


Νέα χρονιά, νέες ιδέες, νέες σκέψεις και νέοι (ακόμα καλύτεροι) εμείς!


Η ομάδα μας

7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page