Ήλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

portrait photo of Ilia Alexiadi in the kitchen area

Ήλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

 

Η Ήλια είναι ιδρύτρια και διευθύντρια του Κέντρου Διατροφής και Ευεξίας “Ρίζα”. Ασκεί το επάγγελμα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου στην Αθήνα, με πιστοποίηση σε Health & Wellness Coaching. Επίσης διδάσκει το μάθημα της Διαιτητικής στη σχολή μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και τουρισμού Etoile. Ως ειδικός Αθλητικής Διατροφής, επιτελεί εξωτερικός συνεργάτης του κέντρου θεραπευτικής άσκησης Performance22 Lab στο ΟΑΚΑ. 

 

Η αφοσίωσή της στον τομέα Διατροφής και Υγείας ξεκινάει το 2010 με προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Έκανε την πρακτική άσκηση στη Νεφρολογική κλινική στου Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, και ολοκλήρωσε την πτυχιακή της έρευνα στην επίδραση της διατροφής στην ποιότητα ζωής ασθενών με χρόνια νεφρική νόσο. Παράλληλα ακολούθησε το ενδιαφέρον της για την παιδική παχυσαρκία και συμμετείχε στο συντονισμό έρευνας και στην εφαρμογή διατροφικής παρέμβασης σε παιδιά δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου. Το 2014 ξεκινάει την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος Διαιτολόγου-Διατροφολόγου στην Αθήνα καθώς και σεμινάρια εκπαίδευσης διατροφής σε εταιρείες. Το 2016 συνέχισε τις σπουδές της στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθήνας, με μεταπτυχιακό στην εφαρμοσμένη διατροφή “Διατροφή και Άσκηση”. Για την πτυχιακή της εργασία μελέτησε την επίδραση διατροφικών συνηθειών στην πρώιμη καρδιαγγειακή νόσο.

 

Το ενδιαφέρον της στην ολιστική ευεξία την έχει ωθήσει σε εξειδίκευση σε εύρος θεμάτων, όπως Βοτανοθεραπεία, Αθλητική Διατροφή, Παιδική Παχυσαρκία, Προληπτική Ιατρική, Ψυχολογία, και τελικά την πιστοποίηση της ως Health & Wellness Coach το 2019.

 

Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την αγάπη της για το θέατρο και τα ταξίδια, από όπου και αντλεί έμπνευση για τις ευρηματικές συνταγές που προβάλλει στο Instagram @ilia_gramm.

Βιλελμίνη Αντωνοπούλου

Η Βιλελμίνη είναι η Υπεύθυνη Κέντρου του Κέντρου Διατροφής & Ευεξίας Ρίζα. Οι σπουδές της στη Ψυχολογία και στη Ψυχολογία της Υγείας, τη συνδέουν άμεσα με το σκοπό του κέντρου Ρίζα. Είναι εθελόντρια ερευνήτρια στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών στη μονάδα μαστού όπου μελετάει τη ψυχολογική επιρροή της διάγνωσης αδενωμάτων.

Ως υπεύθυνη κέντρου αναλαμβάνει την οργάνωση των δραστηριοτήτων και των σεμιναρίων του κέντρου.

Στον ελεύθερο της χρόνο επιλέγει να ταξιδεύει και να εξερευνά διάφορα εστιατόρια με πρωτότυπες γεύσεις και συνδυασμούς από διαφορετικές κουλτούρες. Η διέξοδος από την πίεση της καθημερινότητας είναι το χιούμορ της. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα σκυλιά αλλά και στους τοπικούς μικρούς κινηματογράφους.

 

 

 

Κατερίνα Χαρίτου

Η Κατερίνα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και οικογενειακή θεραπεύτρια. Οι σπουδές της αφορούν την Συμβουλευτική ψυχολογία και συστημική (οικογενειακή) συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Έχει τετραετή εμπειρία στη διαχείριση περιστατικών και παράλληλα συνεργάζεται με εταιρείες που ερευνούν τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στο εσωτερικό τους(εργασιακό άγχος , κακοποίηση , μη αποδοτικότητα , κ.α.).

Ως συνεργάτις του Κέντρου Διατροφής & Ευεξίας Ρίζα, αναλαμβάνει άτομα που θέλουν να διαχειριστούν τις κρίσεις πανικού, διατροφικές διαταραχές , αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, πένθος , διαζύγιο, συμβουλευτική γονέων κ.α. Παράλληλα, συμμετέχει και στα σεμινάρια που διεξάγονται στο Κέντρο μας και αφορούν τη σχέση της ψυχολογίας με το φαγητό, το διαχείριση του άγχους και του stress, την αυτοεκτίμηση, την οριοθέτηση, την τελειομανία, του εργασιακού άγχους, αλλά και συμβουλευτική γονέων και ζευγαριών .

Στον ελεύθερο της χρόνο η Κατερίνα φροντίζει να περνάει χρόνο στη θάλασσα. Συνηθίζει να χαλαρώνει διαβάζοντας βιβλία ψυχολογίας και απολαμβάνει το θέατρο.

 

 

 

Γεωργία Δροσοπούλου

Η Γεωργία είναι απόφοιτος φυσικοθεραπείας και έχει εργασιακή  εμπειρία σε νοσοκομεία αλλά και κέντρα αισθητικής στον τομέα του μασάζ και θεραπειών προσώπου και σώματος.

Συνεργάζεται ως Φυσικοθεραπεύτρια στο Κέντρο Διατροφής & Ευεξίας - Ρίζα, αναλαμβάνοντας περιστατικά που αφορούν τους τομείς του χαλαρωτικού, θεραπευτικού, αθλητικού αλλά και body-shape μασάζ.

Η φιλοσοφία της Ρίζας ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της Γεωργίας. Πιο συγκεκριμένα η ολιστική προσέγγιση του κέντρου η οποία συμπεριλαμβάνει το κομμάτι της ψυχικής υγείας και της ποιότητας ζωής. Μέσω του μασάζ η Γεωργία στοχεύει στην χαλάρωση των περιστατικών της αλλά και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, συνιστώντας τους εξατομικευμένες καθημερινές διατάσεις.

Στον ελεύθερο της χρόνο έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο να περνάει χρόνο με τους φίλους της καθώς και να διαβάζει ακούγοντας μουσική. Επιλέγει να ξεφεύγει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας κάνοντας ταξίδια.  Δείχνει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη φύση και τα προϊόντα της, κυρίως στα βότανα μιας και όπως λέει «προσφέρουν ένα μοναδικό είδος ηρεμίας, σε συνδυασμό με το μασάζ».