top of page

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΗΛΙΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ-ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗ.jpeg

ΗΛΙΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ-ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗ

 

Η Ήλια είναι ιδρύτρια του Κέντρου Διατροφής και Ευεξίας “Ρίζα”. Ασκεί το επάγγελμα της Διαιτολόγου-Διατροφολόγου στην Αθήνα, με πιστοποίηση σε Health & Wellness Coaching. Παράλληλα, με την ομάδας της, σχεδιάζει προγράμματα προαγωγής υγείας σε εταιρείες και αναλαμβάνει την διοργάνωση ημερίδων σχετικές με τη διατροφη και την ψυχολογία.

 

Η αφοσίωσή της στον τομέα Διατροφής και Υγείας ξεκινάει το 2010 με προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Έκανε την πρακτική της άσκηση στη Νεφρολογική κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και ολοκλήρωσε την πτυχιακή της έρευνα στην επίδραση της διατροφής στην ποιότητα ζωής ασθενών με χρόνια νεφρική νόσο. Παράλληλα ακολούθησε το ενδιαφέρον της για την παιδική παχυσαρκία και συμμετείχε στο συντονισμό έρευνας και στην εφαρμογή διατροφικής παρέμβασης σε παιδιά δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου. Το 2014 ξεκινάει την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος Διαιτολόγου-Διατροφολόγου στην Αθήνα, καθώς και σεμινάρια εκπαίδευσης διατροφής σε εταιρείες. Το 2016 συνέχισε τις σπουδές της στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθήνας, με μεταπτυχιακό στην εφαρμοσμένη διατροφή “Διατροφή και Άσκηση”. Για την πτυχιακή της εργασία μελέτησε την επίδραση διατροφικών συνηθειών στην πρώιμη καρδιαγγειακή νόσο.

Ως ειδικός Αθλητικής Διατροφής, επιτελεί εξωτερικός συνεργάτης του κέντρου θεραπευτικής άσκησης Performance22 Lab στο ΟΑΚΑ, ενώ παράλληλα έχει διδάξει το μάθημα της Διαιτητικής στη σχολή μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και τουρισμού Etoile.

Το ενδιαφέρον της στην ολιστική ευεξία την έχει ωθήσει σε εξειδίκευση σε εύρος θεμάτων, όπως τη Βοτανοθεραπεία, την Αθλητική Διατροφή, την Παιδική Παχυσαρκία, την Προληπτική Ιατρική, τη Ψυχολογία και τελικά την πιστοποίησή της ως Health & Wellness Coach το 2019.

 

Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την αγάπη της για το θέατρο και τα ταξίδια, από όπου και αντλεί έμπνευση για τις ευρηματικές συνταγές που προβάλλει στο Instagram @ilia_gramm.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΙΒΡΙΝΗ.jpeg

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΙΒΡΙΝΗ

Η Αναστασία είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και υπεύθυνη συντονισμού των δράσεων του τμήματος διατροφής του Κέντρου Διατροφής και Ευεξίας “Ρίζα”.

Ως απόφοιτη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου της Κρήτης και ως νεότερο μέλος της ομάδας, είναι έτοιμη να κατακτήσει κάθε της στόχο και να προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις της στην ομάδα των Διαιτολόγων. 

 

Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η Ελπίς» όπου συνέβαλε στην προσέγγιση και αντιμετώπιση πολυάριθμων κλινικών, και μη, περιστατικών. Παράλληλα με τις σπουδές, παρευρέθηκε και παρακολούθησε ομιλίες και συνέδρια Διατροφής και Ιατρικής, όμως οι φιλοδοξίες και το πάθος της να βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν η καλύτερη πτυχή του εαυτού τους, είναι το κλειδί για να μη σταματήσει εκεί. Επόμενος στόχος που κατέκτησε, η εισαγωγή της στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τίτλο "Εφαρμοσμένη Διαιτολογία" και κατεύθυνση την Κλινική Διατροφή.

Στον ελεύθερό της χρόνο δεν χάνει ευκαιρία να ταξιδεύει και να ανακαλύπτει την ομορφιά της Ελλάδας, ενώ της αρέσει πολύ να κολυμπά και απολαμβάνει να ακούει μουσική από προηγούμενες δεκαετίες.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ.jpg

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ 

Η Αγγελική είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας και η υπεύθυνη της ψυχολογικής υποστήριξης της Ρίζας. Είναι απόφοιτος του διετούς διατμηματικού Μεταπτυχιακού της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει εκπονήσει την πρακτική της άσκηση στο ΚΕΘΕΑ Άλφα, κέντρο απεξάρτησης από τον τζόγο και το αλκοόλ. Το πρώτο της επάγγελμα είναι νηπιαγωγός το οποίο ασκεί κατά τις πρωινές ώρες. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής Ομηλίκων (Ε.ΣΥ.ΟΜ.) και εθελόντρια και επόπτρια εθελοντών φοιτητών στο Συμβουλευτικό κέντρο ομηλίκων του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας του ΕΚΠΑ. Έχει εκπονήσει και παρουσιάσει ερευνητικά έργα σε συνέδρια και αυτή την περίοδο εκπαιδεύεται πάνω στην πρόληψη και αναγνώριση της Κακοποίησης σε παιδιά από το ίδρυμα ΕΛΙΖΑ. 

Ως συνεργάτης του κέντρου Διατροφής και Ευεξίας «Ρίζα» της αρέσει να δημιουργεί ζεστές, ασφαλείς και αυθεντικές σχέσεις με τα άτομα που υποστηρίζονται ψυχολογικά προκειμένου να αισθάνονται άνετα να εκφραστούν και να εξελιχθούν. Αναλαμβάνει άτομα που αισθάνονται πως χρειάζονται υποστήριξη σε οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί, είτε αυτό αφορά τη διατροφή είτε είναι ανεξάρτητο από εκείνη. Μερικά πιθανά θέματα είναι: άγχος, οικογενειακές-συντροφικές σχέσεις, συμβουλευτική γονέων, κρίσεις πανικού, διαζύγιο, εργασιακά άγχη κ.α. Σε συνεργασία με την Ρίζα συμμετέχει και διοργανώνει σεμινάρια με θέματα που άπτονται της σωματικής και ψυχικής ευεξίας. 

Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να βλέπει θέατρο και να ταξιδεύει, ενώ ασχολείται με τον χορό και τη γυμναστική και λατρεύει τις γάτες. 

ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΚΑΡΑΒΥΡΑΚΗ.jpeg

ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΚΑΡΑΒΥΡΑΚΗ

Η Μαρκέλλα αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκπόνησε την Πτυχιακή Ερευνητική Εργασία της στο πεδίο της αθλητικής φυσικοθεραπείας με θέμα την ‘’Eπίδραση των ασκήσεων σταθεροποίησης του κορμού στην μυοδυναμική λειτουργία των κοιλιακών μυών’’, ενώ άσκησε την πρακτική της στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ‘’ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ’’. Στην συνέχεια εξειδικεύτηκε σε τεχνικές ενδοαρθρικής κινητοποίησης (manual therapy), όπως τη μέθοδο μηχανικής διάγνωσης και θεραπείας Mckenzie, αλλά και την τεχνική του Brian Mulligan. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στην κινητοποίηση μαλακών μορίων με ειδικό εξοπλισμό ‘’Ergon Technique’’, στη μέθοδο Kinesio-Taping αλλά και στην τεχνική περίδεσης Combination Taping. Παράλληλα, εξειδικεύτηκε στην τεχνική Ξηράς Βελόνας- Dry Needling David G. Simons Academy, DGSA αλλά και στην μέθοδο Περιορισμού αιματικής ροής-BFR. Μέρος της συνεχούς μετεκπαίδευσης της περιλαμβάνει μια πληθώρα σεμιναρίων μερικά από τα οποία αφορούν στο χώρο της φυσικοθεραπείας και της αποκατάστασης.

Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του ιατρείου Spyroumed-Ιατρική αποκατάσταση και από το 2021 είναι εξωτερική συνεργάτης του Κέντρου Διατροφής και Ευεξίας “Ρίζα”.

Στον ελεύθερό της χρόνο απολαμβάνει να ταξιδεύει, ενώ προσπαθεί να βρίσκει ευκαιρίες για να ασχολείται με το θέατρο. 

FaceApp_1671192045044.jpg

ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ

Η Γεωργία είναι απόφοιτος φυσικοθεραπείας και έχει εργασιακή  εμπειρία σε νοσοκομεία αλλά και κέντρα αισθητικής στον τομέα του μασάζ και θεραπειών προσώπου και σώματος.

Συνεργάζεται ως Φυσικοθεραπεύτρια στο Κέντρο Διατροφής και Ευεξίας “Ρίζα”, αναλαμβάνοντας περιστατικά που αφορούν τους τομείς του χαλαρωτικού, θεραπευτικού, αθλητικού αλλά και body-shape μασάζ.

Η φιλοσοφία της “Ρίζας” ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της Γεωργίας. Πιο συγκεκριμένα, η ολιστική προσέγγιση του κέντρου η οποία συμπεριλαμβάνει το κομμάτι της ψυχικής υγείας και της ποιότητας ζωής. Μέσω του μασάζ η Γεωργία στοχεύει στη χαλάρωση των περιστατικών της, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, συνιστώντας τους εξατομικευμένες καθημερινές διατάσεις.

Στον ελεύθερό της χρόνο έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο να περνάει χρόνο με τους φίλους της καθώς και να διαβάζει ακούγοντας μουσική. Επιλέγει να ξεφεύγει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας κάνοντας ταξίδια.  Δείχνει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη φύση και τα προϊόντα της, κυρίως στα βότανα, μιας και όπως λέει «προσφέρουν ένα μοναδικό είδος ηρεμίας, σε συνδυασμό με το μασάζ».

ΜΑΡΗ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥ.jpg

ΜΑΡΗ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥ

 

Η Μάρη είναι Διαπιστευμένη Business & Life Coach, ACC, Everything DiSC Certified Coach και δημιουργός του Lifestyle & Wellness portal www.magicme.gr

Μετά από μια πολυετή πορεία στον χώρο τον Media, δεκάδες πιστοποιημένες εκπαιδεύσεις στο coaching (executive/ personal/ team/ group/ leadership) από τον International Coaching Federation, διαρκείς επιμορφώσεις και εκατοντάδες ώρες ατομικών και ομαδικών συνεδριών, η εξειδίκευσή της αφορά την Επικοινωνία σε Εργασία και Ζωή, πεδίο το οποίο αποτελεί και το πάθος της. Σύμφωνα με την ίδια, «Όλα είναι Επικοινωνία!» και η ποιότητα της ζωής μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τον εαυτό μας και τους άλλους. Στις συνεδρίες της απολαμβάνει να δουλεύει ζητήματα που αφορούν το χτίσιμο ενός «νέου mindset» και κάνει χρήση ποικίλλων εργαλείων και δημιουργικών πρακτικών. Παράλληλα, σχεδιάζει και συντονίζει εταιρικά προγράμματα που προάγουν την Αποτελεσματική Επικοινωνία, την Ηθική Ηγεσία και τη Συμπερίληψη, ενώ αρθρογραφεί σε δημοφιλή γυναικεία έντυπα.

 

Ως συνεργάτης της «Ρίζας» υποστηρίζει ανθρώπους που επιθυμούν να χτίσουν ένα υγιές mindset έμπρακτα και να ξεκλειδώσουν την δυναμική τους σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να ζουν μια ζωή εναρμονισμένη με τις Αξίες και το Όραμά τους. Επιπλέον, συντονίζει σεμινάρια και συμμετέχει με τη δική της επαγγελματική κατάρτιση σε εταιρικά projects του Κέντρου.

 

Στον ελεύθερο χρόνο της απολαμβάνει να ζωγραφίζει, να ταξιδεύει και να…. γράφει ιστορίες!

bottom of page