Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

FaceApp_1637740313367.jpg

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Ήλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

 

Η Ήλια είναι ιδρύτρια και διευθύντρια του Κέντρου Διατροφής και Ευεξίας “Ρίζα”. Ασκεί το επάγγελμα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου στην Αθήνα, με πιστοποίηση σε Health & Wellness Coaching. Επίσης διδάσκει το μάθημα της Διαιτητικής στη σχολή μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και τουρισμού Etoile. Ως ειδικός Αθλητικής Διατροφής, επιτελεί εξωτερικός συνεργάτης του κέντρου θεραπευτικής άσκησης Performance22 Lab στο ΟΑΚΑ. 

 

Η αφοσίωσή της στον τομέα Διατροφής και Υγείας ξεκινάει το 2010 με προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Έκανε την πρακτική άσκηση στη Νεφρολογική κλινική στου Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, και ολοκλήρωσε την πτυχιακή της έρευνα στην επίδραση της διατροφής στην ποιότητα ζωής ασθενών με χρόνια νεφρική νόσο. Παράλληλα ακολούθησε το ενδιαφέρον της για την παιδική παχυσαρκία και συμμετείχε στο συντονισμό έρευνας και στην εφαρμογή διατροφικής παρέμβασης σε παιδιά δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου. Το 2014 ξεκινάει την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος Διαιτολόγου-Διατροφολόγου στην Αθήνα καθώς και σεμινάρια εκπαίδευσης διατροφής σε εταιρείες. Το 2016 συνέχισε τις σπουδές της στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθήνας, με μεταπτυχιακό στην εφαρμοσμένη διατροφή “Διατροφή και Άσκηση”. Για την πτυχιακή της εργασία μελέτησε την επίδραση διατροφικών συνηθειών στην πρώιμη καρδιαγγειακή νόσο.

 

Το ενδιαφέρον της στην ολιστική ευεξία την έχει ωθήσει σε εξειδίκευση σε εύρος θεμάτων, όπως Βοτανοθεραπεία, Αθλητική Διατροφή, Παιδική Παχυσαρκία, Προληπτική Ιατρική, Ψυχολογία, και τελικά την πιστοποίηση της ως Health & Wellness Coach το 2019.

 

Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την αγάπη της για το θέατρο και τα ταξίδια, από όπου και αντλεί έμπνευση για τις ευρηματικές συνταγές που προβάλλει στο Instagram @ilia_gramm.