top of page
Ήλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΗΛΙΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ-ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗ.jpeg

 

ΗΛΙΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ-ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗ

 

Η Ήλια είναι ιδρύτρια του Κέντρου Διατροφής και Ευεξίας “Ρίζα”. Ασκεί το επάγγελμα της Διαιτολόγου-Διατροφολόγου στην Αθήνα, με πιστοποίηση σε Health & Wellness Coaching. Παράλληλα, με την ομάδας της, σχεδιάζει προγράμματα προαγωγής υγείας σε εταιρείες και αναλαμβάνει την διοργάνωση ημερίδων σχετικές με τη διατροφη και την ψυχολογία.

 

Η αφοσίωσή της στον τομέα Διατροφής και Υγείας ξεκινάει το 2010 με προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Έκανε την πρακτική της άσκηση στη Νεφρολογική κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και ολοκλήρωσε την πτυχιακή της έρευνα στην επίδραση της διατροφής στην ποιότητα ζωής ασθενών με χρόνια νεφρική νόσο. Παράλληλα ακολούθησε το ενδιαφέρον της για την παιδική παχυσαρκία και συμμετείχε στο συντονισμό έρευνας και στην εφαρμογή διατροφικής παρέμβασης σε παιδιά δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου. Το 2014 ξεκινάει την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος Διαιτολόγου-Διατροφολόγου στην Αθήνα, καθώς και σεμινάρια εκπαίδευσης διατροφής σε εταιρείες. Το 2016 συνέχισε τις σπουδές της στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθήνας, με μεταπτυχιακό στην εφαρμοσμένη διατροφή “Διατροφή και Άσκηση”. Για την πτυχιακή της εργασία μελέτησε την επίδραση διατροφικών συνηθειών στην πρώιμη καρδιαγγειακή νόσο.

Ως ειδικός Αθλητικής Διατροφής, επιτελεί εξωτερικός συνεργάτης του κέντρου θεραπευτικής άσκησης Performance22 Lab στο ΟΑΚΑ, ενώ παράλληλα έχει διδάξει το μάθημα της Διαιτητικής στη σχολή μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και τουρισμού Etoile.

Το ενδιαφέρον της στην ολιστική ευεξία την έχει ωθήσει σε εξειδίκευση σε εύρος θεμάτων, όπως τη Βοτανοθεραπεία, την Αθλητική Διατροφή, την Παιδική Παχυσαρκία, την Προληπτική Ιατρική, τη Ψυχολογία και τελικά την πιστοποίησή της ως Health & Wellness Coach το 2019.

 

Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την αγάπη της για το θέατρο και τα ταξίδια, από όπου και αντλεί έμπνευση για τις ευρηματικές συνταγές που προβάλλει στο Instagram @ilia_gramm.

ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΟΛΙΝΑ ΣΜΥΡΝΑΚΗ.jpeg

ΜΑΡΙΛΙΝΑ ΣΜΥΡΝΑΚΗ

Η Μαριλίνα είναι Υπεύθυνη Συντονισμού του Κέντρου Διατροφής και Ευεξίας “Ρίζα”, ενώ παράλληλα οργανώνει τα εταιρικά προγράμματα, τα σεμινάρια και τις ημερίδες που διεξάγονται από αυτό.


Σπούδασε Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης, με ειδίκευση στη Φιλοσοφία της Βιολογίας και τη Βιοηθική. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε ως συντάκτρια και μετέπειτα ως αρχισυντάκτρια στην έκδοση επιστημονικού φιλοσοφικού περιοδικού, ενώ με την ίδια ομάδα διοργάνωσε εκδηλώσεις και ημερίδες επιστημονικού και φιλοσοφικού ενδιαφέροντος και προπτυχιακά συνέδρια φιλοσοφίας. Έχει υπάρξει μέλος οργανωτικών επιτροπών συνεδρίων που έχουν διοργανωθεί από το Ε.Κ.Π.Α. και την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής, όπου εκπόνησε και την πρακτική της άσκηση.
 

Παράλληλα σπούδασε κλασικό πιάνο και ανώτερα θεωρητικά και τα τελευταία χρόνια διδάσκει σε παιδιά και ενήλικες.
 

Στον ελεύθερό της χρόνο επιδιώκει να παρακολουθεί όσες περισσότερες θεατρικές παραστάσεις μπορεί, μιας και η ερμηνεία και η σκηνοθεσία στο θέατρο αποτελεί μεγάλη της αγάπη.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΙΒΡΙΝΗ.jpeg

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΙΒΡΙΝΗ

Η Αναστασία είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και υπεύθυνη συντονισμού των δράσεων του τμήματος διατροφής του Κέντρου Διατροφής και Ευεξίας “Ρίζα”.

Ως απόφοιτη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου της Κρήτης και ως νεότερο μέλος της ομάδας, είναι έτοιμη να κατακτήσει κάθε της στόχο και να προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις της στην ομάδα των Διαιτολόγων.

 

Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η Ελπίς» όπου συνέβαλε στην προσέγγιση και αντιμετώπιση πολυάριθμων κλινικών, και μη, περιστατικών. Παράλληλα με τις σπουδές, παρευρέθηκε και παρακολούθησε ομιλίες και συνέδρια Διατροφής και Ιατρικής, όμως οι φιλοδοξίες και το πάθος της να βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν η καλύτερη πτυχή του εαυτού τους, είναι το κλειδί για να μη σταματήσει εκεί. 

Στον ελεύθερό της χρόνο δεν χάνει ευκαιρία να ταξιδεύει και να ανακαλύπτει την ομορφιά της Ελλάδας, ενώ της αρέσει πολύ να κολυμπά και απολαμβάνει να ακούει μουσική από προηγούμενες δεκαετίες.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΚΑΡΑΒΥΡΑΚΗ.jpeg

ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΚΑΡΑΒΥΡΑΚΗ

Η Μαρκέλλα αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκπόνησε την Πτυχιακή Ερευνητική Εργασία της στο πεδίο της αθλητικής φυσικοθεραπείας με θέμα την ‘’Eπίδραση των ασκήσεων σταθεροποίησης του κορμού στην μυοδυναμική λειτουργία των κοιλιακών μυών’’, ενώ άσκησε την πρακτική της στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ‘’ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ’’. Στην συνέχεια εξειδικεύτηκε σε τεχνικές ενδοαρθρικής κινητοποίησης (manual therapy), όπως τη μέθοδο μηχανικής διάγνωσης και θεραπείας Mckenzie, αλλά και την τεχνική του Brian Mulligan. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στην κινητοποίηση μαλακών μορίων με ειδικό εξοπλισμό ‘’Ergon Technique’’, στη μέθοδο Kinesio-Taping αλλά και στην τεχνική περίδεσης Combination Taping. Παράλληλα, εξειδικεύτηκε στην τεχνική Ξηράς Βελόνας- Dry Needling David G. Simons Academy, DGSA αλλά και στην μέθοδο Περιορισμού αιματικής ροής-BFR. Μέρος της συνεχούς μετεκπαίδευσης της περιλαμβάνει μια πληθώρα σεμιναρίων μερικά από τα οποία αφορούν στο χώρο της φυσικοθεραπείας και της αποκατάστασης.

Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του ιατρείου Spyroumed-Ιατρική αποκατάσταση και από το 2021 είναι εξωτερική συνεργάτης του Κέντρου Διατροφής και Ευεξίας “Ρίζα”.

Στον ελεύθερό της χρόνο απολαμβάνει να ταξιδεύει, ενώ προσπαθεί να βρίσκει ευκαιρίες για να ασχολείται με το θέατρο. 

FaceApp_1671192045044.jpg

ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ

Η Γεωργία είναι απόφοιτος φυσικοθεραπείας και έχει εργασιακή  εμπειρία σε νοσοκομεία αλλά και κέντρα αισθητικής στον τομέα του μασάζ και θεραπειών προσώπου και σώματος.

Συνεργάζεται ως Φυσικοθεραπεύτρια στο Κέντρο Διατροφής και Ευεξίας “Ρίζα”, αναλαμβάνοντας περιστατικά που αφορούν τους τομείς του χαλαρωτικού, θεραπευτικού, αθλητικού αλλά και body-shape μασάζ.

Η φιλοσοφία της “Ρίζας” ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της Γεωργίας. Πιο συγκεκριμένα, η ολιστική προσέγγιση του κέντρου η οποία συμπεριλαμβάνει το κομμάτι της ψυχικής υγείας και της ποιότητας ζωής. Μέσω του μασάζ η Γεωργία στοχεύει στη χαλάρωση των περιστατικών της, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, συνιστώντας τους εξατομικευμένες καθημερινές διατάσεις.

Στον ελεύθερό της χρόνο έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο να περνάει χρόνο με τους φίλους της καθώς και να διαβάζει ακούγοντας μουσική. Επιλέγει να ξεφεύγει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας κάνοντας ταξίδια.  Δείχνει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη φύση και τα προϊόντα της, κυρίως στα βότανα, μιας και όπως λέει «προσφέρουν ένα μοναδικό είδος ηρεμίας, σε συνδυασμό με το μασάζ».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ.jpeg

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ

Η Κατερίνα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και οικογενειακή θεραπεύτρια. Οι σπουδές της αφορούν τη Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συστημική (οικογενειακή) Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία. Έχει εμπειρία στη διαχείριση περιστατικών και παράλληλα συνεργάζεται με εταιρείες που ερευνούν τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στο εσωτερικό τους (εργασιακό άγχος, κακοποίηση, μη αποδοτικότητα, κ.ά.).

Ως συνεργάτης του Κέντρου Διατροφής και Ευεξίας “Ρίζα”, αναλαμβάνει άτομα που θέλουν να διαχειριστούν τις κρίσεις πανικού, τις διατροφικές ή αγχώδεις διαταραχές, την κατάθλιψη, το πένθος, το διαζύγιο ή αφορούν τη συμβουλευτική γονέων κ.ά. Παράλληλα, συμμετέχει και στα σεμινάρια που διεξάγονται στη “Ρίζα” και αφορούν τη σχέση της ψυχολογίας με το φαγητό, τη διαχείριση του άγχους και του stress, την αυτοεκτίμηση, την οριοθέτηση, την τελειομανία, το εργασιακό άγχος, αλλά και τη συμβουλευτική γονέων και ζευγαριών.

Στον ελεύθερό της χρόνο η Κατερίνα φροντίζει να περνάει χρόνο στη θάλασσα. Συνηθίζει να χαλαρώνει διαβάζοντας βιβλία ψυχολογίας και απολαμβάνει το θέατρο.

bottom of page