top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

10 τρόποι να αυξήσεις τη σωματική σου άσκηση!

Είναι αλήθεια πως όλοι ξέρουμε τα οφέλη της καθημερινής σωματικής άσκησης, που δεν είναι μόνο στην φυσική υγεία αλλά και στη ψυχική υγεία! Αν όμως εσένα σου ξεφεύγει κάποιο αυτή τη στιγμή, θα στα πω περιληπτικά για να τα θυμηθείς! Για πάμε:



Οφέλη στη φυσική υγεία:


  1. Υγεία του εγκεφάλου: μεγαλύτερη ευκολία στην εκμάθηση, στην κριτική σκέψη.

  2. Διαχείριση βάρους: σε συνδυασμό με μια σωστή διατροφή υπάρχει πιο αποτελεσματική και υγιής απώλεια βάρους ή διατήρηση αντίστοιχα.

  3. Καρδιακές παθήσεις: μειώνει το ρίσκο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων όπως το έμφραγμα.

  4. Διαβήτη τύπου 2: η καθημερινή άσκηση μειώνει το ρίσκο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 και μεταβολικού σύνδρομού. Όσο περισσότερη η άσκηση τόσο μειώνεται και ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη.

  5. Καρκίνος: η σωματική άσκηση έχει βρεθεί πως μπορεί να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για την εμφάνιση καρκίνων όπως της κύστη, του στήθους, του ενδομήτριου, του οισοφάγου, των πνευμόνων κ.α.


Ποια είναι όμως τα οφέλη στη ψυχική υγεία;



Κατάθλιψη: Μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση μπορεί να αντιμετωπίσει την ήπια έως μέτρια κατάθλιψη εξίσου αποτελεσματικά με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα - αλλά χωρίς τις παρενέργειες.


Άγχος & Στρες: ανακουφίζει από την ένταση και το στρες, ενισχύει τη σωματική και πνευματική ενέργεια και ενισχύει την ευεξία μέσω της απελευθέρωσης ενδορφινών. Οτιδήποτε σας κάνει να κινηθείτε μπορεί να σας βοηθήσει.


Τραύμα: μελέτες δείχνουν ότι εστιάζοντας στο σώμα και στο πώς αισθάνεστε καθώς ασκείστε, μπορείτε να βοηθήσετε το νευρικό σας σύστημα να αρχίσει να απομακρύνεται από το στρες που προέρχεται από τραυματικές εμπειρίες.



Τώρα λοιπόν που συνειδητοποίησες τα τόσα οφέλη της σωματικής άσκησης, σου έχω ετοιμάσει ένα πινακάκι με 10 τρόπους να την εντάξεις εύκολα στη ζωή σου! Για πάμε να δεις!



Για δοκίμασε ένα τρόπο κάθε ημέρα και πες μου αν τους υιοθέτησες και κατά πόσο σε βοήθησαν να εντάξεις και να αυξήσεις τη σωματική σου άσκηση στην καθημερινότητα σου!


Ήλια

12 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page