top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

2 συνταγές με ψάρι, για να μυρίσει θάλασσα το Σαββατοκύριακο!

Και ποιος είπε ότι το ψάρι είναι μόνο για το καλοκαίρι;

Τι κι αν είμαστε ακόμα στις αρχές της άνοιξης, νομίζω ότι λίγο ψαράκι για αλλαγή στη διατροφή σου, θα σου θυμίσει το καλοκαίρι που έρχεται και παράλληλα θα σου δώσει πάρα πολλά θρεπτικά στοιχεία που, πίστεψέ με, σίγουρα χρειάζεσαι. Θες να τα δούμε αναλυτικά, πριν πάμε και στις υπέροχες συνταγές που σου έχω;


Τα ψάρια είναι μια πρωτεΐνη που αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό και αποτελεί μια πολύ καλή πηγή ενέργειας. Τα λιπαρά ψάρια ειδικότερα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, λόγω των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που περιέχουν.


Παράλληλα η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες Α, D και Β τα κάνει ιδανικά για την ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού, την απορρόφηση του ασβεστίου και τη σύνθεση αμινοξέων για τη δόμηση των πρωτεϊνών.

Ο φώσφορος, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος που περιέχουν επίσης σε μεγάλες ποσότητες, είναι ικανά στοιχεία ώστε να προστατέψουν και να δυναμώσουν τα οστά, ιδιαίτερα σε περιόδους που υπάρχει πιθανότητα μείωσης της οστικής πυκνότητας, να βελτιώσουν την υγεία του νευρικού συστήματος και να κρατούν το αναπαραγωγικό σύστημα σε πολύ καλά επίπεδα.


Νομίζω ότι σε έχω πείσει για το πόσα θετικά μπορούν να σου προσφέρουν τα ψάρια. Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι έτσι, σου προτείνω να δοκιμάσεις τις παρακάτω συνταγές.

Έχεις χαρτί και μολύβι; Φύγαμε!




Πώς να τα φτιάξεις:


1. Καθάρισε καλά το φιλέτο του σολομού από τα κόκαλα και την πέτσα του και τεμάχισέ το.

2. Με έναν πολυκόφτη multi θρυμμάτισε το ψωμί του τοστ.

3. Πρόσθεσε στο multi τον σολομό, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

4. Χτύπησε καλά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

5. Βάλε το μείγμα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά ώστε να σφίξει ο κιμάς του σολομού.

6. Πλάσε σε μικρά κεφτεδάκια και τοποθέτησέ τα με λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί.

7. Ψήσε στους 175°C για 15 λεπτά στον αέρα.

Προαιρετικά μπορείς να τα συνοδεύσεις με ρύζι μπασμάτι.

Πώς να τα φτιάξεις:

1. Πλύνε καλά τα ψαράκια, καθάρισέ τα και πίεσε με τον αντίχειρα από την τομή και προς την ουρά, ώστε να ανοίξουν στη μέση. Το ψάρι χωρίζεται σε δύο λεπτά φιλέτα. Αφαίρεσε τα κοκαλάκια στις πλευρές και στο πάνω μέρος της τομής, κάτω από το κεφάλι.

2. Πάρε ένα φιλέτο, τύλιξέ το σε ρολάκι, στερέωσέ το με οδοντογλυφίδα και συνέχισε με ένα ακόμη. Κάθε ξυλάκι χωράει περίπου δύο με τρία φιλέτα.

3. Βάλε τα σε ένα μπολ, ρίξε λίγο λάδι, τα μπαχαρικά και στο ψυγείο να μαριναριστούν. Αν θέλεις πρόσθεσε λίγη τριμμένη ρίγανη ή ξύσμα λεμονιού.

4. Όταν τα βγάλεις απ' το ψυγείο, πέρασέ τα από την τριμμένη φρυγανιά προσεκτικά ένα-ένα και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήσε στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, με προσοχή για να μην αρπάξουν!

Προαιρετικά συνόδευσέ τα με μια πλούσια σαλάτα, κρύα ή ζεστή.

Εμένα, πάντως, μου άνοιξε η όρεξη για λίγο ψαράκι. Εσένα;


Η ομάδα μας








13 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page