top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

4 φράσεις που μπορείς να σου πεις αλλιώς #toxic_positivity

Κι ενώ τόσο καιρό λέμε για όλες εκείνες τις φράσεις που μπορεί να πεις ή να σου πουν και τελικά να μην είναι όσο θετικές θα ήθελες, δεν έχουμε συζητήσει για το πώς εσύ πρέπει να απευθύνεσαι στον εαυτό σου.


Το πώς θα σκεφτόμαστε για εμάς, πώς θα αναφερόμαστε σε όσα κάνουμε και πόση αυτοεκτίμηση θα έχουμε τελικά, είναι μεγάλο ζήτημα. Και γι' αυτό είμαστε σήμερα εδώ, για να δούμε τι μπορεί αυθόρμητα να σχολιάζουμε για όσα κάνουμε, τι σημαίνει αυτό και αν τελικά μπορούμε να το βελτιώσουμε ώστε να σεβόμαστε ειλικρινά τον εαυτό μας.


Πάμε να τα δούμε;

Αποτυχία

Ποιος άνθρωπος έχει καταφέρει τα πάντα χωρίς κανένα απολύτως λάθος; Μήπως τελικά δεν κάνεις μόνο εσύ στραβοπατήματα; Τα λάθη είναι και αυτά μέρος της ζωής. Ίσως και το πιο σημαντικό μέρος της, μιας και μέσα από αυτά μαθαίνουμε και εξελισσόμαστε. Θα ήταν, λοιπόν, καλό την επόμενη φορά που θα συμβεί κάποιο λάθος να αναρωτηθείς τι δεν πήγε όσο καλά περίμενες, να βρεις τι θα μπορούσες να κάνεις αλλιώς και την επόμενη φορά να τα καταφέρεις πολύ καλύτερα.


Επιτεύγματα

Παράλληλα με το παραπάνω είναι συχνό φαινόμενο λόγω πίεσης από το χώρο εργασίας ή τον κοινωνικό μας περίγυρο να θεωρούμε ότι έχουμε καταφέρει ελάχιστα στη ζωή μας. Ο χρόνος που χρειάζεται κανείς για να πετύχει τους στόχους του διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και σίγουρα δεν ζούμε σε έναν αγώνα δρόμου που συγκρίνουμε μεταξύ μας τα επιτεύγματά μας. Καλό θα ήταν να θυμάσαι πως κάνεις το καλύτερο που μπορείς, προσπαθείς να εξελιχθείς και όλα θα έρθουν στην ώρα τους.


Γνώμη

Η γνώμη του καθενός είναι χρήσιμη όταν ζητείται και έχει μεγάλο βάρος εφόσον λέγεται με πρόθεση εξέλιξης του ατόμου που την ακούει. Το ίδιο ισχύει και για 'σένα. Όσα λες εκφράζοντάς τα με ειλικρινή πρόθεση βελτίωσης, είναι σημαντικά. Και αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται να τα ακούσει, αυτό δεν μειώνει την αξία τους. Μην ξεχνάς ότι κάποιος μπορεί να μην είναι έτοιμος να ακούσει ένα σχόλιο ή και να μην τον ενδιαφέρει καν.


Αποδοχή

Συχνά λέμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα ότι μπορεί να χρειάζονται χρόνο για να ξεπεράσουν μια αρνητική κατάσταση. Αυτό μπορεί να συμβεί και σε 'σένα. Ο χρόνος είναι πραγματικός γιατρός κάθε άσχημης κατάστασης και η δική σου καθημερινότητα δεν εξαιρείται από αυτό. Όπως είπαμε και πριν, ο καθένας μας χρειάζεται το χρόνο του για να εξελιχθεί, για να προχωρήσει, για να ξεπεράσει. Να το υπενθυμίζεις και στον εαυτό σου αυτό.


Θα σου πρότεινα μετά από όλα αυτά να δίνεις λίγη παραπάνω προσοχή στο πώς σου μιλάς, πώς αισθάνεσαι για τον εαυτό σου και όσα καταφέρνεις. Αξίζεις αγάπη και προσοχή.

Και είσαι εσύ το πρώτο άτομο που πρέπει να σου τη δώσεις.


Η ομάδα μας


















10 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page