top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

5 συνταγές με φρυγανισμένο ψωμί για να δεις το τοστ με άλλο μάτι!

Αν έβαζες κάτω πόσα τοστ έχεις καταναλώσει από μικρό παιδί, είμαι σίγουρη ότι ο αριθμός θα σε άφηνε με το στόμα ανοιχτό (τόσο όσο να χωράει κι άλλο ένα τοστάκι). Κι αυτό γιατί, δύσκολα ένα σνακ θα πεις ότι θα μπορούσες να το επαναλαμβάνεις καθημερινά για όλη σου τη ζωή (εντάξει, εκτός από αυτό)!

Έλα όμως που γίνεται συνήθεια, γιατί είναι εύκολο και γρήγορο και σε χορταίνει.

Το καταλαβαίνω.


Τι θα έλεγες, όμως, αν σου έδινα μερικές ακόμα επιλογές, που σε χορταίνουν εξίσου, είναι πανεύκολες για μικρούς και μεγάλους και αυξάνουν και την ποικιλία των τροφίμων μέσα στην ημέρα σου; Για να μη βαριέσαι βρε παιδί μου!


Η βάση μας είναι το ψωμί. Φρυγανισμένο το χειμώνα, από το ψυγείο το καλοκαίρι ή τέλος πάντων όοοπως αρέσει στον καθένα! Εκεί θα κολλήσουμε;


Πάμε να σου πω αναλυτικά τι θα βάλουμε από πάνω:

Γιαούρτι, φράουλες και μέλι

Αποτελεί ιδανικό συνδυασμό τροφίμων, είναι υψηλό σε πρωτεΐνη και προσφέρει τη γλυκιά γεύση που ζητάς εσύ που είσαι λάτρης του γλυκού! Κρεμώδες και απολαυστικό.


Αμυγδαλοβούτυρο, μπανάνα και κανέλα

Ο απόλυτος συνδυασμός! Τον ξέρεις ήδη -πιθανότατα- με τη διαφορά του φυστικοβούτυρου. Η επιλογή για το βούτυρο των ξηρών καρπών είναι στο χέρι σου και μπορείς να κάνεις τις δικές σου γλυκές δοκιμές και αλχημείες. Η κανέλα σίγουρα θα απογειώσει κάθε μία απ' αυτές!


Τυρί κότατζ, μύρτιλα και μέλι

Τι να πούμε για αυτό το συνδυασμό! Αλμυρό, γλυκό, ελαφρώς ξινό και σταθερά υπέροχο! Καλύπτει όλα τα γούστα ενώ ταυτόχρονα προσφέρει τον κορεσμό που ζητάς το πρωί.

*Το δικό μου αγαπημένο με βεβαιότητα*


Χούμους, αγγούρι και άνηθος

Ίσως η πιο τραγανή και δροσιστική εκδοχή για τους λάτρεις του αλμυρού. Χορταστικό λόγω του ρεβιθιού, δροσερό χάρη στο αγγούρι και ω! Η μυρωδιά του άνηθου που θα σε ξετρελάνει!


Αυγό, αβοκάντο και ελαιόλαδο

Λίγο αβοκάντο για άλειμμα στη βάση...Ένα αυγό βραστό (ή ποσέ αν κατέχεις το άθλημα), ένα ελαφρύ πασπάλισμα με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και έχεις πρωινό του ονείρου! Ειδικά αν σ' αρέσει και ο κρόκος μελάτος, είναι βέβαιο ότι θα το λατρέψεις!



5 εκδοχές του τοστ που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις το κλασικό: γαλοπούλα, τυρί και ψωμί! Έχει κι αυτό τη γλύκα του δε λέω.. αλλά και εξίσου γρήγορα και εξίσου θρεπτικά;

Ε τώρα μάλιστα!


Θα περιμένω τις εντυπώσεις σου,


Η ομάδα μας




25 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page