top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

5 Τips για υγιεινά... Χριστούγεννα!


Ποια είναι η πρώτη λέξη που σου έρχεται όταν ακούς τη λέξη... Χριστούγεννα;

Αν η πρώτη είναι τα δώρα, τότε σίγουρα η δεύτερη θα είναι το τραπέζι!


Το να διαχειριστείς όμως τη διατροφή σου και τον στόχο σου ενώ είναι οι ημέρες που έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις γιορτινά τραπέζια με οικογένεια και φίλους, είναι αδιαμφισβήτητα μια πρόκληση!


Αρχικά, φρόντισε να μην ξεχνάς ποτέ να απολαμβάνεις τις όμορφες στιγμές σου. Η διατροφή μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα εξάλλου!


Πάμε όμως τώρα να σου πω κάποιες 5 συμβουλές για να καταφέρεις να περάσεις τα πιο υγιεινά Χριστούγεννα σου 😊





1) Μην παραλείπεις γεύματα! Φρόντιζε να έχεις ένα ισορροπημένο πρωινό- μεσημεριανό και βραδινό. Τα ενδιάμεσα σνακ θα σε κρατήσουν χορτάτο ειδικά όταν το κυρίως γεύμα καθυστερήσει!


2) Νερό, νερό και…νερό! Έτσι βοηθάς τον οργανισμό σου να μην λιγουρεύεται και να μην πεινάει τόσο συχνά! Άσε που μπορεί να μην πεινάς αλλά να διψάς.


3) «Κάν' το μόνος σου!» Μπορείς να φτιάξεις εσύ ο ίδιος το φαγητό που ταιριάζει στη διατροφή σου, να ετοιμάσεις μια μεγαλύτερη μερίδα και να πας στο τραπέζι που σε κάλεσαν να το προσφέρεις αλλά και να το φας εσύ!


4) «Κάν' το αλλιώς» Βρες την αγαπημένη σου χριστουγεννιάτικη συνταγή, δες τα υλικά της και αντικατάστησε τα με τις υγιεινές εναλλακτικές τους! Για παράδειγμα μέλι αντί για λευκή ζάχαρη!


5) Απόλαυσε τη στιγμή! Μην γίνεις αυστηρός/η με τον εαυτό σου στην περίπτωση που βγεις εκτός της διατροφής σου. Αντιθέτως, απόλαυσε τις στιγμές με τους ανθρώπους που σε αγαπούν και αγαπάς!



Αυτά είχα να σου πω, και νομίζω θα τα ακολουθήσεις!

Ακόμα κι όμως αν δεν τα ακολουθήσεις, τότε και πάλι φρόντισε να απολαύσεις ό,τι κάνεις 😊


'Ηλια

9 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page