top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

6 τρόποι για να τρως περισσότερες φυτικές ίνες!

Έχεις ακούσει τόσες φορές τα τελευταία χρόνια για τις φυτικές ή διαιτητικές ίνες, έχεις καταλάβει όμως ποτέ γιατί εμείς ασχολούμαστε τόσο με αυτές; Εγώ είμαι εδώ λοιπόν να σου πω συνοπτικά τα οφέλη τους αλλά και 6 τρόπους να τις εντάξεις στη διατροφή σου!


Ας ξεκινήσουμε όμως με τους λόγους που πρέπει να τις έχεις στη διατροφή σου:


  • Διατηρούν την καλή υγεία του εντέρου: Με τη σωστή ρύθμιση της λειτουργίας του εντέρου, εκτός από την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, οι φυτικές ίνες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο αιμορροΐδων και άλλων εντερικών διαταραχών.

  • Ρυθμίζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης: πιο συγκεκριμένα φαίνεται να βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης, η οποία με τη σειρά της μειώνει τα επίπεδα ολικής χοληστερόλης.

  • Προστασία από τον καρκίνο: Εκτεταμένη βιβλιογραφία προτείνει ότι η κατανάλωση μιας ποικιλίας τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες έχει προστατευτικά αποτελέσματα έναντι του καρκίνου του παχέος εντέρου.

  • Ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα: Μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει μια ποικιλία από ινώδεις τροφές, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Επιπλέον, σε άτομα με διαβήτη, φαίνεται να μειώνουν τον ρυθμό απορρόφησης της γλυκόζης και να ρυθμίζουν τα επίπεδά της στο αίμα.

  • Βοηθούν στην απώλεια βάρους: Οι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι γενικά χαμηλότερες σε θερμίδες και προκαλούν γρηγορότερα αίσθημα κορεσμού.


Ελπίζω να σε βοήθησα να καταλάβεις γιατί επιμένω να σου δώσω κάποιους εύκολους τρόπους να αυξήσεις την κατανάλωση των φυτικών ινών στη διατροφή σου.


Πάμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά στο πινακάκι που σου ετοίμασα;



Εδώ λοιπόν βλέπεις όλα τα τρόφιμα αλλά και έξυπνους μικρούς τρόπους να παίρνεις όσες περισσότερες φυτικές ίνες από αυτές που σου προσφέρουν.

Εσύ με ποιον τρόπο θα ξεκινήσεις και γιατί;


Ήλια

9 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page