top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

8 έξυπνοι τρόποι να αρωματίσεις το νερό σου!

Πιστεύω και ελπίζω πλέον να γνωρίζεις καλά πόσο απαραίτητο είναι για τον οργανισμό σου το νερό! Να σου υπενθυμίσω και πόσο σημαντικό είναι για το καλοκαίρι;


Είναι η εποχή του χρόνου που αναζητούμε δροσερά ροφήματα για να καλύπτουμε συνεχώς την ενυδάτψση μας και τη δίψα μας. Σαν πρώτη επιλογή όμως να έχεις πάντα το νερό και εγώ υα σου δώσω 8 απλούς τρόπους να πίνεις το νερό και να το νιώθεις σαν ρόφημα.


Αν σε μπέρδεψα δες τα παρακάτω πινακάκια και δοκίμασε τους αγαπημένους συνδυασμούς!


Πάμε όπως πρώτα να δούμε γιατί να επιλέξεις αυτά τα συστατικά! Θα σου αναλύσω λοιπόν κάποια από αυτά που δεν έχουμε δει τόσο συχνά μαζί!


  • Λάιμ: γνωστό και ως μοσχολέμονο, αποτοξινώνει τον οργανισμό μας. Συνεισφέρει στην καλύτερη πέψη και στο στομαχικό έλκος. Ρυθμίζει επίσης την πίεση του αίματος και είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, έτσι συστήνεται αρκετά και στις εγκύους. Είναι επίσης πλούσιο σε ασβέστιο και μαγνήσιο, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση των οστών αλλά και την χαλάρωση των μυών.


  • Φράουλα: έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει την καρδιαγγειακή λειτουργία. Επιστημονικές μελέτες έχουν επίσης αποδείξει πως προστατεύει και επιδιορθώνει βλάβες στο DNA. Συνεισφέρει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος αλλά και στη μείωση της υπέρτασης λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε μαγνήσιο και κάλλιο!


  • Μέντα: βοηθάει στην πέτρα των νεφρών καθώς και στην τόνωση της πεπτικής λειτουργίας. Έχει αποδειχθεί επίσης πως βοηθάει στη λεύκανση των δοντιών αλλά και στον πονόδοντο.


  • Γλυκάνισος: είναι πλούσιο σε σίδηρο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο. Βοηθάει στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας και του έλκους. Τέλος, αποτρέπει την ανάπτυξη μυκητών και βακτηρίων. Έρευνες έχουν δείξει επίσης πως ενεργοποιεί τον μεταβολισμό αλλά και πως ανακουφίζει από πεπτικά προβλήματα.


  • Ιβίσκος: συνεισφέρει σημαντικά στην καρδιαγγειακή υγεία ενώ επίσης βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης. Επίσης, έχει έντονες αντιοξειδωτικές δράσεις! Τέλος επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα του στην αντιμετώπιση πεπτικών και νεφρικών προβλημάτων.


  • Τζίντζερ: αυξάνει τα ένζυμα που συμμετέχουν στην πέψη και ενισχύει την απορρόφηση των τροφών. Έχει επίσης έντονη αντιβακτηριδιακή δράση με αποτέλεσμα να μας προστατεύει από γαστρεντερικά προβλήματα. Θεωρείται επίσης ισχυρό αντιφλεγμονώδες και αναλγητικό ενώ είναι επίσης θεραπευτικό ενάντια της γρίπης, σύμφωνα με μελέτες. Τέλος, έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση του τζίντζερ είναι ένας φυσικός αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της χρόνιας κόπωσης.


  • Jalapeno: πρόκειται για ένα είδος πιπεριάς με θετική επίδραση στο μεταβολισμό και στις διεργασίες του. Επίσης, βοηθά στην πέψη αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Έρευνες απέδειξαν πως μετά την κατανάλωση της, παράγονται ενδορφίνες βελτιώνοντας έτσι τη διάθεση και την ποιότητα το ύπνου.


  • Βατόμουρο: πλούσια σε βιταμίνη C, Κ, μαγγάνιο και φυτικές ίνες. Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση βατόμουρων ενισχύει την λειτουργία του εγκεφάλου και βοηθά στην πρόληψη της απώλειας μνήμης λόγω γήρανσης. Επίσης, έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμωνόδεις ιδιότητες κατά πολλών βακτηρίων που προκαλούν μολύνσεις του στόματος.


  • Μύρτιλα: έχουν ένα από τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών όλων των κοινών φρούτων και λαχανικών. Έχει αποδειχθεί πως μπορούν να μειώσουν την καταστροφή του DNA (κάτι που οδηγεί στη γήρανση και στον καρκίνο). Βοηθούν επίσης στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου και στη βελτίωση της μνήμης. Επίσης, καταπολεμούν τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, ενώ επίσης μειώνει τη βλάβη των μυών μετά από την άσκηση.




Δεν τελειώσαμε ακόμη, σου έχω και άλλους!


Έτοιμος να σημειώσεις δύο γρήγορους και εύκολους τρόπους να φτιάξεις το αρωματικό νερό σου;


Αρωματικό παγωμένο νερό


  1. Σε παγωμένα γυάλινα δοχεία νερού, προσθέτεις ψιλοκομμένα (έτσι ώστε να δώσουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και άρωμα) τα υλικά που έχεις σύμφωνα με το ρόφημα που έχεις επιλέξει να ετοιμάσει.

  2. Τα τοποθετείς στο ψυγείο για να έχεις ένα δροσερό αρωματικό ρόφημα!


Αρωματικά παγάκια


  1. Ξεκινάς ψιλοκόβοντας τους συνδυασμούς του ροφήματος σε παγοθήκες τις οποίες γεμίζεις μετά με νερό και τις τοποθετείς στην κατάψυξη. Έτσι, έχεις έτοιμα αρωματικά παγάκια για ένα ακόμα πιο δροσερό ρόφημα!

  2. Έπειτα μπορείς να βάλεις νερό βρύσης είτε ανθρακούχο και να προσθέσεις 2-3 από τα αρωματικά παγάκια και να έχεις ένα υγιεινό δροσερό ρόφημα!


Εγώ λοιπόν σου έδωσα τους συνδυασμούς καθώς και κάποιους από τους λόγους να επιλέξεις τα συστατικά τους.


Αρωμάτισε το νερό σου με τον πιο εύκολο και ταιριαστό για εσένα τρόπο, ενυδατώσου ακόμα πιο υγιεινά και πες μου εντυπώσεις και ιδέες!


Ήλια


20 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page