top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

MEAL PREPARATION: Οδηγός "διατροφικής επιβίωσης" για την εβδομάδα!

Όλο meal prep ακούς και meal prep δεν κάνεις. Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα;

Λοιπόν, ας τα πάρουμε από την αρχή! Ξεκινάς τη μέρα σου με δουλειά. Συνεχίζεις με υποχρεώσεις. Γυρίζεις το βράδυ με ένα κεφάλι καζάνι και κατευθείαν για ύπνο. Και η διατροφή σου; Τι θα φας όλη τη μέρα;


Ε, σου έχω τη λύση! Το meal preparation, η προετοιμασία των γευμάτων δηλαδή, είναι η καλύτερη εφεύρεση του ανθρώπου νομίζω.



Για αρχή ας βάλουμε κάτω το πρόγραμμα της εβδομάδας. Ποιες μέρες είναι οι πιο γεμάτες; Τι χρόνο θα μπορέσεις να διαθέσεις για μαγειρική; Δημιουργώντας ένα εβδομαδιαίο πλάνο, εκτός από πολλά άλλα οφέλη που θα σου δώσει, θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις και τι χρόνος σου μένει για το φαγητό σου.


Επόμενο βήμα: μενού! Κατέγραψε τα πιάτα που θέλεις να φτιάξεις για τη βδομάδα και δημιούργησε βήμα-βήμα τη διατροφή σου. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσεις και χρόνο από το να σκέφτεσαι τι να φτιάξεις κάθε μέρα.


Κι αν σου λείπει κάτι από τα υλικά, σημείωσέ το στη λίστα με τα ψώνια. Αν κάτι είναι σημαντικό σε όλο αυτό το πλάνο, τότε θα έλεγα πως είναι η προετοιμασία. Και πώς θα προετοιμαστείς αν σου λείπουν τα βασικά;


Και τώρα πάμε στο μαγείρεμα. Μπορεί πράγματι να γίνει λιγάκι χρονοβόρο κάποιες φορές. Γι' αυτό και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο κάποια μέρα που θα έχεις παραπάνω ελευθερία, για παράδειγμα το Σαββατοκύριακο, ώστε να μαγειρέψεις οτιδήποτε μπορεί να προετοιμαστεί μερικές μέρες πριν το καταναλώσεις.


Στο τέλος μένει η αποθήκευση. Ετοίμασε τα ταπεράκια σου, κάνε και λίγο χώρο στο ψυγείο και την κατάψυξή σου και τοποθέτησε τα έτοιμα γεύματά σου έτσι ώστε να έχεις γρήγορη και άμεση πρόσβαση.


Και ένα έξτρα tip: μπορείς να βάλεις χρωματιστά χαρτάκια έξω από κάθε τάπερ, ώστε να θυμάσαι τόσο την ημέρα για την οποία προορίζονται, όσο και τυχόν έξτρα στοιχεία που θα προσθέσεις τελευταία στιγμή (όπως μια φρεσκοκομμένη σαλάτα).

Εύκολο; Εγώ νομίζω πως ναι!


Η ομάδα μας



22 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page