top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

SOCIAL MEDIA: 9 Λόγοι για να κάνεις ένα διάλειμμα!

Όπως όλοι μας, είμαι σίγουρη ότι κι εσύ έχεις social media. Ακόμα κι αν τα χρησιμοποιείς για επαγγελματικούς σκοπούς, ο χρόνος που αφιερώνεις σε αυτά, σου αφαιρεί από άλλες δραστηριότητες ή ακόμη και από τη σωματική και ψυχική σου υγεία.


Μήπως, λοιπόν, είναι ώρα να κάνεις ένα διάλειμμα;

Η αποτοξίνωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να επιφέρει σημαντικές θετικές αλλαγές στην καθημερινότητά σου.


Αναρωτιέσαι γιατί;



Έχει φανεί από έρευνες των τελευταίων ετών ότι η μειωμένη χρήση social media ακολουθείται από πιο ποιοτικό ύπνο. Τόσο η ψυχική γαλήνη που θα έχεις, όσο και η λιγότερη έκθεση στο φως των οθονών, θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι με περισσότερη ηρεμία και να απολαμβάνεις την ξεκούρασή σου.


Συχνά, βλέποντας στα media τις ωραιοποιημένες ζωές των ανθρώπων που ακολουθούμε, μπαίνουμε αυθόρμητα σε μια διαδικασία σύγκρισης. Το ξέρεις, όμως, ότι ακόμη κι εσύ ανεβάζεις όσα είναι πιο όμορφα και ευχάριστα. Άμα σε απασχολούν αυτά που βλέπεις από τους γύρω σου, τότε μήπως να βάλεις ένα φρένο στην έκθεσή σου σε αυτά;


Οι ειδήσεις που κατακλύζουν τα media, κατά βάση έχουν αρνητική χροιά για διάφορους λόγους. Μπορούν, δυστυχώς, να σε γεμίσουν άγχος, χαλώντας σου τη διάθεση και βάζοντάς σε σε μια αρνητική επαναλαμβανόμενη διαδικασία. Μπορείς να το γλιτώσεις αυτό αν κάνεις ένα διάλειμμα.


Και αφού θα έχεις παραπάνω χρόνο, θα έχεις και την ευκαιρία να απολαύσεις πράγματα στα οποία ίσως ως τώρα δεν είχες δώσει τόση σημασία. Μια βόλτα στη φύση, για παράδειγμα, θα σε αναζωογονήσει και σίγουρα θα σε κάνει να αισθανθείς πολύ καλύτερα.


Θα έχεις, επίσης, και περισσότερο χρόνο που θα μπορέσεις να αφιερώσεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Οι φίλοι σου, η οικογένειά σου και τα κατοικίδια που ίσως έχεις, είμαι σίγουρη ότι θα χαρούν πολύ αν αφιερώσετε από κοινού παραπάνω χρόνο σε δραστηριότητες.


Και ενώ ήδη όλα αυτά είναι μια μορφή πνευματικής αυτοφροντίδας, θα δεις ότι λόγω του χρόνου και της διάθεσης που θα έχεις, θα αρχίσεις να φροντίζεις και σωματικά τον εαυτό σου. Με γυμναστήριο, χαλαρωτικά ντουζ, μάσκες ομορφιάς ή ό,τι άλλο σε ευχαριστεί, κάθε μέρα θα γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.


Νομίζω το καταλαβαίνεις κι εσύ μετά από όλα αυτά πόσο καλύτερη ψυχολογία θα έχεις. Πόσο πιο ανάλαφρα θα σηκώνεσαι από το κρεβάτι και θα ζεις την καθημερινότητά σου. Πόσο παραπάνω χρόνο και διάθεση θα έχεις για να ασχοληθείς με όλα αυτά που άφηνες πίσω.


Θα ξεφύγεις από τους γρήγορους ρυθμούς του σήμερα, που όλα μεταβάλλονται ραγδαία και καλά-καλά δεν προλαβαίνουμε να τα συνειδητοποιήσουμε. Και θα δίνεις ευκαιρία στο “τώρα”, στα πράγματα, τις δραστηριότητες και τα πρόσωπα που σε αφορούν.


Και κάπως έτσι θα έχεις παραπάνω χρόνο και για την επαγγελματική σου ζωή. Θα είσαι πνευματικά και σωματικά σε θέση να ανταπεξέλθεις πολύ καλύτερα στη δουλειά σου και συνεπώς η καριέρα σου θα μπορέσει να εκτοξευθεί.


Τι λες, λοιπόν; Μήπως πρέπει να τα βάλεις κάτω και να δεις ότι τα social media δεν σου είναι τόσο αναγκαία όσο νομίζεις; Εγώ, πάντως, λέω να προσπαθήσουμε μαζί. Και θα τα καταφέρουμε!


Ήλια


33 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page