top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

Διατροφικές συμβουλές ενηλίκων!

Η ηλικία μπορεί να είναι απλά ένα νούμερο, αλλά στη διατροφή είναι ένας σημαντικός παράγοντας!


Η υγιεινή διατροφή είναι πάντα απαραίτητη για όλες τις ηλικιακές ομάδες, οι ανάγκες όμως της κάθε ομάδας διαφέρουν.




Σήμερα λοιπόν, θα επικεντρωθούμε στις διατροφικές συστάσεις για τους ενήλικες και τους ανθρώπους άνω των 65 ετών! Οι παρακάτω τροφές και οδηγίες συνεισφέρουν στη διατήρηση ενός υγειούς σωματικού βάρους, την καλή υγεία και τη διατήρηση της σε βάθος χρόνου, αλλά και την επιβράδυνση της γήρανσης!


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, Η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη για την καλή υγεία . Πιο συγκεκριμμένα ακολουθόντας μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, βασισμένη πάντα στην ηλικία μας και το ιστορικό μας, μπορούμε να: Προστατευτούμε από πολλές χρόνιες μη μεταδοτικές ασθένειες, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και ο καρκίνος.


Να θυμάσαι!

Η κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων και η κατανάλωση λιγότερου αλατιού, σακχάρων και κορεσμένων και τρανς λιπαρών είναι απαραίτητη για την υγιεινή διατροφή!


Σημειώνεις;




Πάμε να δούμε και για τα υπόλοιπα;

Κι όμως και τα παρακάτω εντάσσονται στην ισορροπημένη διατροφή σου :)



Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως η υγιεινή διατροφή δεν έχει να κάνει με τον αποκλεισμό τροφίμων. Αντιθέτως, αφορά την κατανάλωση μιας μεγάλης ποικιλίας τροφίμων στις σωστές ποσότητες ώστε να δώσει στο σώμα σας αυτό που χρειάζεται.


Βγάλε λοιπόν από το μυαλό σου το ότι υπάρχουν συγκεκριμένα τρόφιμα που πρέπει να τρως για να τρως υγιεινά. Το μόνο που χρειάζεται να έχεις στον νου σου είναι η διατήρηση μιας σωστής ισορροπίας διαφορετικών τροφίμων :)


Κράτησες τις σημειώσεις σου; Και στην περίπτωση που κάτι σου ξέφυγε μπορείς να ανατρέχεις πάντα εδώ για να βεβαιωθείς!


Ήλια




6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page