top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

Η ευτυχία σου είσαι εσύ!




Η ευτυχία είναι μια λέξη που όποτε την ακούμε χαμογελάμε, είτε τη νιώθουμε εκείνη τη στιγμή είτε όχι. Είναι ένα συναίσθημα που το μετράμε σε στιγμές και όχι σε χρονικές περιόδους και καταστάσεις.




Η ευτυχία είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μας, είναι εκείνες οι στιγμές που καταφέρνεις να απολαμβάνεις όλα όσα είσαι, όλα όσα έχεις καταφέρει και όλα όσα στοχεύεις να πετύχεις!

Είναι πολύ σύνηθες να κατηγορούμε για την απουσία της τους γύρω μας ή τις καταστάσεις που βιώνουμε. Ενώ άλλοτε να δοξάζουμε το περιβάλλον μας και τις συγκυρίες για την ευτυχία που νιώθουμε. Εγώ όμως θα σου πω κάτι που εύχομαι να συνειδητοποιήσεις και εσύ ο ίδιος, γιατί τότε εκτός από ευτυχισμένος θα νιώσεις σίγουρος και ασφαλής.


Η ευτυχία είναι εμείς, δεν κρύβεται μέσα μας απλά έχει τον τρόπο της να ξεπηδά τις στιγμές που χαλαρώνουμε, τις στιγμές που επικεντρωνόμαστε στο τώρα, στις εξόδους με την παρέα μας, στα τραπέζια με την οικογένεια μας, και στις κατακτήσεις των στόχων μας. Όλα αυτά είναι πράγματα που εμείς έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε, και να δώσουμε στον εαυτό μας την αναγνώριση που χρειάζεται, το μπράβο που ζητά!


Η ευτυχία είναι ο συνοδοιπόρος της ελευθερίας. Σχετίζεται με την εκδήλωση των συναισθημάτων μας και όσο πιο κοντά ερχόμαστε σε αυτό τόσο συχνότερα θα νιώθουμε στιγμές ευτυχίας.

Tο κορυφαίο συναίσθημα είναι απλά μια επιλογή, μπορείς να τρέχεις να την αναζητήσεις συγκρίνοντας τις δυνατότητες σου με άλλους. Όμως από την άλλη, μπορείς να αποδέχεσαι τον εαυτό σου όπως είναι και να βλέπεις τι είναι αυτά τα οποία μπορείς εσύ να ελέγξεις ώστε να νιώθεις χαρούμενος και ευγνώμων που υπάρχουν στη ζωή σου.

Όταν λοιπόν, σε αναγνωρίσεις, δεις το ότι εσύ δημιουργείς τη δική σου ευτυχία τότε θα δεις πως θα δημιουργήσεις καταστάσεις που την ευνοούν και την κάνουν να ξεπηδά όλο και πιο πολύ.


Η ευτυχία λοιπόν δεν μετριέται, δημιουργείται και συντηρείται από εσένα για εσένα γιατί εσύ μόνο είσαι ικανός να σε φροντίζεις και να σε αγαπάς όσο σου αξίζει. Και πίστεψε με θα δεις ότι αξίζεις πολλά, και τότε ίσως πια να μη χρειάζεται να ακούς τη λέξη «ευτυχία» για να χαμογελάς.

Ίσως πλέον σου αρκεί να την αναγνωρίζεις και να σε επιβραβεύεις για αυτό!



Όταν συνειδητοποιήσεις ότι η ευτυχία δεν εξαρτάται από τίποτα τριγύρω σου αλλά μόνο από μέσα σου, τότε είναι η στιγμή που θα καταλάβεις τη δύναμη σου!


Βιλελμίνη Αντωνοπούλου

Υπεύθυνη Κέντρου Διατροφής & Ευεξίας "ΡΙΖΑ"

Ψυχολόγος, MSc Ψυχολογία Υγείας


Κατερίνα Χαρίτου

Εξωτερικής Συνεργάτης Κέντρου Διατροφής & Ευεξίας "ΡΙΖΑ"

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (Οικογενειακή Συμβουλευτική),

Personal & Executive Coach


12 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page