top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

Καλοκαίρι και χαμόγελα: 6 τρόποι να ωφελήσεις την ψυχική σου υγεία, αυτή την εποχή!

Τώρα Αύγουστος, το επίσημο καλοκαίρι! Διακοπές, θάλασσα ξεκούραση, ηρεμία, φίλοι, οικογένεια είναι οι πρώτες λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό! Μία εποχή που μπορείς να ασχοληθείς παραπάνω με εσένα, να αναδιοργανωθείς, να επαναπρογραμματιστείς, να "κερδίσεις" τον χρόνο που η καθημερινότητα και το άγχος σου στέρησε!

Ξεκίνησε λοιπόν, και σκέψου πώς θα ήθελες να το εκμεταλλευτείς..


Εγώ λοιπόν θα σου δώσω 6 τρόπους να σε φροντίσεις αυτό το καλοκαίρι και από εσένα περιμένω να βρεις κι άλλους..

Πάμε να τα δούμε;





Βγες έξω


Βγες έξω όσο περισσότερο μπορείς για να απορροφήσεις τη βιταμίνη D, τη βιταμίνη δηλαδή που συνδέεται με καλύτερη διάθεση και μειωμένο άγχος. Η εμπειρία της φύσης μπορεί να σου δώσει μια αίσθηση ηρεμίας και ευεξίας!


Τρώγε υγιεινά


Ο ζεστός καιρός σημαίνει ότι οι σαλάτες και τα φρούτα είναι οι πιο ελαφριές επιλογές και εύκολες στην προετοιμασία. Όσον αφορά την ψυχική υγεία, αυτό που τρώμε μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στο πώς αισθανόμαστε.


Βάλε στόχους

Βάλε στον εαυτό σου μια πρόκληση αυτό το καλοκαίρι. Το να εργάζεσαι για κάτι που στοχεύεις μπορεί να σου δώσει μια μεγάλη αίσθηση επιτυχίας. Η έξοδος από τη ζώνη άνεσής σου μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία που προσφέρει τη δυνατότητα να κάνεις νέες διασυνδέσεις και να βρεις ένα νέο χόμπι.


Προγραμμάτισε τις διακοπές σου


Aφιερώνοντας λίγο χρόνο μακριά από το άγχος των λέξεων, τη φασαρία της καθημερινής ζωής και αφιερώνοντας χρόνο για χαλάρωση μπορούμε να βοηθήσουμε την ποιότητα ζωής μας και τη ψυχική μας υγεία. Πιο συγκεκριμένα, ο χρόνος μακριά από τη δουλειά πρέπει να χρησιμοποιείται για να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν περισσότερο.

Eξασκηθήσου στην αυτοφροντίδα, ό,τι κι αν είναι για εσένα. Βεβαιώσου ότι έχεις αφιερώσει χρόνο για να φροντίσεις τον εαυτό σου πριν επιστρέψεις στην επαγγελματική σου ζωή.


Eξασκήσου στο mindfulness


Δώσε προσοχή σε αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και ζήσε το χωρίς να το κρίνεις. Αγάπησε τις στιγμές και τις αναμνήσεις που δημιουργούνται αυτό το καλοκαίρι, απόλαυσε τες όπως είναι και αγκάλιασε το "τώρα".

Πέρασε χρόνο με αυτούς που αγαπάς


Πέρνα χρόνο με ανθρώπους που νοιάζεσαι, δείξε τους ότι είσαι εκεί για αυτούς. Η ύπαρξη ισχυρών κοινωνικών δεσμών συμβάλλει θετικά στη βελτίωση της ψυχικής υγεία σου υγείας.



Κάνε αυτό το καλοκαίρι έναν οδηγό για τα επόμενα καλοκαίρια σου. Δεν φταίει μόνο η εποχή που μας κάνει πιο ενεργούς αλλά και οι ευκαιρίες που μπορείς να αρπάξεις μια τέτοια εποχή! Εσύ από πού θα ξεκινήσεις;


'Ηλια

6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page