top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

Καρπούζι: 1 σαλάτα + 1 παγωτό να απολαμβάνεις όλο το καλοκαίρι!



Κάθε καλοκαίρι, βγάζεις τουλάχιστον μια φωτογραφία να το απολαμβάνεις και σχεδόν κάθε απόγευμα άκουγες τη μαμά σου να το κόβει. Το καρπούζι λοιπόν το έχεις συνδυάσει με καλοκαίρια, με οικογένεια, με παιδική ξεγνοιασιά αλλά και με υπέροχη γεύση!



Αυτή την υπέροχη γεύση λοιπόν, έρχομαι εγώ να στην απογειώσω με δύο γευστικές συνταγές! Πριν όμως τις δούμε, θες να δούμε για ποιους άλλους λόγους αξίζει να αγαπάς το καρπούζι;


  • Μεγάλη περιεκτικότητα σε λυκοπένιο: μία ισχυρά αντιοξειδωτική ουσία που προστατεύει τον οργανισμό κυρίως από τον καρκίνο του προστάτη. Λόγω του λυκοπενίου έχει και το έντονο κόκκινο χρώμα στη σάρκα του.


  • Σημαντική ποσότητα κιτρουλίνης: η κιτρουλίνη συντίθενται στο σώμα από άλλα αμινοξέα και παίρνει μέρος σε πολλές χημικές δραστηριότητες του σώματος. Πιο συγκεκριμένα ωφελεί την καρδιά, το κυκλοφορικό σύστημα και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.


  • Εξαιρετική πηγή βιταμινών: πιο συγκεκριμένα βιτμίνης C, βιταμίνης Α (β-καροτένιο), βιταμίνης Β6, βιταμίνης Β1 αλλά και καλίου, μαγνησίου και φυτικών ινών.

Πάμε λοιπόν τώρα να σου δείξω τις συνταγές που περιμένεις!


Πήγες στην κουζίνα; Ξεκινάμε!



Πώς να τη φτιάξεις:


  1. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάς ελαφρά το μέλι, τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ σερβίρεις το καρπούζι, τα ντοματίνια, το αγγούρι και τα φρέσκα βότανα

  3. Τοποθετείς τη φέτα από πάνω και τέλος περιχύνεις με το ντρέσινγκ μελιού.





Πώς να τις φτιάξεις:


  1. Κόβεις το καρπούζι σε μπουκιές και αφαιρείς τα κουκούτσια του.

  2. Το βάζεις μαζί με το φρέσκο χυμό του λάιμ σε ένα blender και χτυπάς μέχρι να έχεις έναν απαλό πουρέ.

  3. Γεμίζεις με το μείγμα έξι ατομικά φορμάκια για γρανίτες. Τα καπακώνεις και τα αφήνεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες ή μέχρι να παγώσουν τελείως.


Τώρα λοιπόν που κατάλαβες πως το καρπούζι δεν είναι τόσο απολαυστικό μόνο για τις γλυκιές αναμνήσεις που έχουμε χτίσει μαζί του αλλά και για τα θρεπτικά οφέλη του, δοκίμασε τις 2 συνταγές που σου προτείνω και περιμένω εντυπώσεις!


Ήλια

8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page