top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Δίαιτας!

Από το 1992 και μετά η 6η Μαΐου έχει αφιερωθεί στην εναντίωση των διαιτών, και πιο συγκεκριμένα των ανθυγιεινών μη ισορροπημένων διαιτών.


Μια ισορροπημένη και υγιεινή δίαιτα θα έχει αποτελέσματα μόνο εάν την αντιμετωπίσουμε σαν έναν τρόπο αυτοφροντίδας. Η διατροφή σου είναι ένα μέσο να φερθείς όμορφα στη ψυχική και σωματική υγεία σου αλλά και να δημιουργήσεις την επιθυμητή έκδοση του εαυτού σου!


Εάν όμως βλέπεις τη δίαιτα σαν ένα εργαλείο για να αλλάξεις αυτό που είσαι, τότε θα σου πρότεινα να αρχίσεις να λες στον εαυτό σου τις παρακάτω προτάσεις...

  1. "Το φαγητό δεν είναι απλά μια καθημερινή απόλαυση, το φαγητό είναι απαραίτητη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό μου!" Η έλλειψη του σου μειώνει αισθητά την ικανότητα και την ενέργεια να σκέφτεσαι, να δημιουργείς και να αποδίδεις στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

  2. "Η σωστή διατροφή εξασφαλίζει την υγεία των μυών και των οστών μου!" Εξάλλου μην ξεχνάς πως χάρις σε αυτά μπορείς και ανταποκρίνεσαι στις σωματικές απαιτήσεις της ημέρας.

  3. "Είμαι ικανός να καταφέρω ό,τι θέσω σαν στόχο!" Ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή θα νιώθεις ζωντανός και έτοιμος να κατακτήσεις τους στόχους αυτούς!

  4. "Τι και αν αφιέρωνα το χρόνο και την ενέργεια μου για να αποδεχτώ και να αγαπήσω το σώμα μου, παρά να προσπαθώ συνεχώς να το αλλάξω;" Αγαπόντας και αποδέχοντας το σώμα σου, αποδέχεσαι ένα κομμάτι του εαυτού σου!


Για να σε αγαπήσεις όμως δεν αρκεί μόνο η αποδοχή του σώματος σου, χρειάζεται να σου υπενθυμίζεις τους λόγους που αξίζεις να είσαι χαρούμενος/η και να πετύχεις τα όνειρά σου!


Μην ξεχνάς λοιπόν, πως είσαι ένας άνθρωπος μοναδικός, ο μοναδικός συνδυασμός όλων των χαρακτηριστικών σου σε έχουν κάνει τον άνθρωπο που είσαι σήμερα.


Να σου θυμίζεις λοιπόν πως είσαι ένας άνθρωπος όμορφος, έξυπνος, με ένα χαμόγελο που μπορεί να φωτίσει κάθε χώρο! Να θυμάσαι πως μπορείς να καταφέρεις ό,τι επιθυμείς και αυτό γιατί το αξίζεις!


Γίνε λοιπόν ο καλύτερος φίλος του εαυτού σου, μίλησε του, φρόντισε τον και δείξε του την αγάπη σου όπως ακριβώς θα έκανες εσύ σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο.


Η διατροφή λοιπόν είναι αποδοτική στη σωματική αλλά και στη ψυχική υγεία μόνο όταν τη χρησιμοποιούμε σαν ένα εργαλείο για να δείξουμε στον εαυτό μας ότι αξίζει τη φροντίδα και την αγάπη μας!


Ήλια

7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page