top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

Πώς να εκμεταλλευτείς τη βεράντα σου αυτόν τον χειμώνα!

Η σαλάτα και γενικά τα λαχανικά, είναι όπως ήδη ξέρεις, αναπόσπαστο κομμάτι της ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.


Και τι καλύτερο από το να βγαίνεις στη βεράντα σου ή να ανοίγεις το παράθυρό σου και να έχεις έτοιμα τα λαχανικά που καταναλώνεις μέσα στη μέρα σου;


Άλλωστε ο Νοέμβριος είναι πολύ καλός μήνας για να φυτέψεις, μιας και το ήπιο κλίμα του σε συνδυασμό με τις βροχές, βοηθούν τα φυτά να αναπτυχθούν.



Το μαρούλι είναι από τις πιο καλές επιλογές που μπορείς να κάνεις. Είναι ένα λαχανικό που μπορείς να σπέρνεις ανά δύο με τρεις εβδομάδες, για να σου προσφέρει συνεχή συγκομιδή. Και φυσικά να το χρησιμοποιείς από την κλασική μαρουλοσαλάτα, μέχρι και το sandwich που θα πάρεις στο γραφείο.


Το ραπανάκι είναι αυτή η παραπάνω πινελιά που χρειάζεσαι σε κάθε γεύμα. Μπορεί να καταναλωθεί σκέτο ή και μέσα σε άλλα φαγητά ή σαλάτες και να σου δώσει αυτή τη σπιρτάδα που αναζητάς στη γεύση.


Η ρόκα είναι επίσης ένα γευστικό λαχανικό. Συμπληρώνει τέλεια τις σαλάτες σου ή μπαίνει ως συνοδευτικό σε γεύματα με ψάρι. Αν την ποτίζεις συχνά, θα σου προσφέρει καταπράσινα τρυφερά φύλλα, έτοιμα για κατανάλωση.


Πόσα φαγητά μου έρχονται στο μυαλό στα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρέσκο κρεμμυδάκι! Είμαι σίγουρη ότι κι εσύ το χρησιμοποιείς παντού. Σαλάτες που έρχεται να συμπληρώσει ή μαγειρεμένο για να δίνει τη γλύκα του.


Το πράσο, που όταν μαγειρευτεί, γίνεται από τα πιο μελένια λαχανικά, είναι νομίζω το αγαπημένο μου. Μπορεί να μπει μέσα σε φαγητά ή να γίνει μια υπέροχη πίτα (μεταξύ μας, έτσι σου προτείνω να το γευτείς οπωσδήποτε).


Το κουνουπίδι είναι ένα παρεξηγημένο λαχανικό, δε νομίζεις; Είναι γευστικότατο σε ζεστή σαλάτα με ξύδι, αλλά μπορεί να γίνει και εξαιρετικό ογκρατέν στο φούρνο, παρέα με άλλα λαχανικά. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!


Τέλος, τι να σου πρωτοπώ για τα καρότα; Για τις βιταμίνες τους; Το ρύζι με λαχανικά που μπορείς να φτιάξεις και να βάλεις λίγο καροτάκι ζουλιέν; Τριμμένο σε σαλάτα με αρκετό λεμόνι ή ξύδι και σκόρδο; Ως γρήγορο σνακ που μπορείς να έχεις βλέποντας ταινία το βράδυ; Όπως κι αν επιλέξεις να το καταναλώσεις, είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει πολύ.



Ό,τι κι αν αποφασίσεις να φυτέψεις φέτος, να ξέρεις ότι θα έχεις κάνει μια εξαιρετική κίνηση. Όχι μόνο θα έχεις την ολόδική σου συγκομιδή με φρέσκα λαχανικά, αλλά θα ομορφύνεις και τη βεράντα σου, προσφέροντας και στον εαυτό σου μια ενασχόληση για χαλάρωση.


Ήλια


9 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page