top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

Πώς να κάνεις το νερό σου ενδιαφέρον!

Βρίσκεις τη γεύση του νερού σου βαρετή ή ουδέτερη, ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα;

Σου αρέσει να πειραματίζεσαι με νέες γεύσεις και να κάνεις τα ροφήματά σου πιο ενδιαφέροντα;


Τι θα έλεγες να ενισχύσεις τη γεύση του νερού σου με 100% φυσικά συστατικά, χωρίς πρόσθετα γεύσης πλούσια σε περιττή ζάχαρη και άλλα συντηρητικά;

Έτσι θα συνεχίσεις να παρέχεις στο σώμα σου το νερό που έχει ανάγκη καθημερινά, εξασφαλίζοντας ότι οι απαιτήσεις ενυδάτωσης του οργανισμού σου καλύπτονται επαρκώς.

Θα δεις το νερό με άλλο μάτι σου λέω!


Τα συστατικά είναι απλά: Πολλά από αυτά υπάρχουν ήδη στα ράφια σου, άλλα είναι όλο το χρόνο διαθέσιμα στα ράφια του σούπερ μάρκετ για να τα προμηθευτείς.


Extra tip: Όσο περισσότερο αφήσεις τα υλικά στο νερό, τόσο μεγαλύτερη η ένταση στη γεύση και το άρωμα.


Πάμε να σου πω ένα ένα τα αγαπημένα μου;

1. Αγγούρι

Αγαπημένο δροσιστικό λαχανικό γεμάτο με νερό και εξαιρετικά εύκολο στην επεξεργασία για μια νότα δροσιάς και ενυδάτωσης. Σταθερή αξία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις με ή χωρίς τη φλούδα απλά κόβοντάς το σε κομμάτια/φλούδες/ροδέλες ανάλογα με τα γούστα. Πρόσεξε μόνο τα κομμάτια να είναι μικρότερα από το στόμιο για να χωράνε μέσα στο μπουκάλι.


2. Μέντα

Ακόμη μια δροσιστική επιλογή που μεταφέρει το άρωμά της από το φύλλο στο νερό σε λίγα μόνο λεπτά και υπόσχεται να ανανεώσει την ανάσα σου δίνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας! Το φυτό της μέντας βοηθά και στην αποφυγή της ναυτίας. Φοβερό;


3. Σπόροι chia

Ήξερες ότι οι σπόροι που έχουν κατακλύσει την αγορά την τελευταία πενταετία μπορούν να απορροφήσουν νερό έως και 12 φορές το βάρος τους;

Αυτό θα κάνει το νερό σου λίγο πιο "κολλώδες", λιγότερο ρευστό αλλά ταυτόχρονα θα το μετατρέψει σε μια πλούσια πηγή φυτικών ινών, πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών συστατικών. που θα ενδυναμώσουν τα κόκκαλά αλλά και τα δόντια σου!

Δοκίμασέ το σε συνδυασμό με κάποιο άλλο συστατικό με έντονη γεύση για να είσαι σίγουρος ότι θα πετύχεις το γευστικό αποτέλεσμα που θέλεις!


4. Λεμόνι/λάιμ

Μπορεί να μην υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που αποδεικνύουν το όφελος της κατανάλωσης νερού με λεμόνι στη διαχείριση του σωματικού βάρους -όπως ίσως έχεις ακούσει- αλλά μπορώ να σου πω ότι γευστικά είναι ίσως ο καλύτερος συνδυασμός και προσωπικά ο δικός μου αγαπημένος.

Δροσιστικό και ιδανική επιλογή για εσένα που αγαπάς την ξινή γεύση και χρειάζεσαι και λίγες βιταμίνες παραπάνω για γερό ανοσοποιητικό σύστημα!


5. Χυμός αλόης

Πιθανόν να έχεις δοκιμάσει ήδη κάποιο ανάλογο ρόφημα με ελκυστική συσκευασία χρώματος πράσινο ή μπλε από το σούπερ μάρκετ. Τι θα έλεγες να το φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι αναμιγνύοντας το νερό σου με λίγο χυμό αλόης;

Ιδανικό για να το απολαύσεις κατευθείαν από το ψυγείο. Μπορείς να το συνοδεύσεις και με λίγο στυμμένο λεμόνι για μια πιο όξινη νότα και να αφεθείς στην ηρεμία που σου προσφέρει.


6. Τζίντζερ

Μερικά κομμάτια από τζίντζερ θα απογειώσουν το νερό σου χαρίζοντας παράλληλα πλούσια αλλά και πικάντικη γεύση. Υπόσχεται χάρη σ' αυτή να σε ζεστάνει αλλά και να γίνει σύμμαχός σου στη διαδικασία της πέψης.

Προσοχή στην ποσότητα ιδιαίτερα αν το δοκιμάζεις για πρώτη φορά!


7. Φυτικό τσάι

Διάλεξε το φακελάκι με το αγαπημένο σου τσάι ή αφέψημα, πρόσθεσε ζεστό νερό για να βγάλει τα αρώματά του, μερικές σταγόνες μέλι ή/και λεμόνι και άφησέ το στο ψυγείο για να κρυώσει. Ο τέλειος συνδυασμός για να χαλαρώσεις άμεσα!


8. Μούρα

Αν είσαι λάτρης του γλυκόξινου θα αγαπήσεις αυτό τον συνδυασμό που ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκό και ταυτόχρονα χαρίζει μια φρουτένια αίσθηση σε όποιον αποφασίζει να την απολαύσει. Μπορείς να επιλέξεις όποια μούρα σου αρέσουν περισσότερο και ταυτόχρονα να βοηθήσεις στην προστασία των κυττάρων σου από το οξειδωτικό στρες!


9. Κανέλα

Υπάρχει άνθρωπος που στο άκουσμα κανέλας δεν τρέχει να δοκιμάσει, να μυρίσει, να γευτεί; Αν είσαι ένας από αυτούς, το νερό με κανέλα μια που θα το δοκιμάσεις και μια που δεν θα το αλλάξεις ποτέ. Ένα ξυλάκι μέσα στο ποτήρι ή το μπουκάλι σου και είναι αρκετό για να σε πείσει! Το ήξερες ότι συμβάλλει και σε ανισορροπίες σακχάρου και χοληστερίνης; Τι περιμένεις;


10. Μέλι

Και μόνο η γλυκιά γεύση που σου χαρίζει ένα κουταλάκι του γλυκού είναι ένας λόγος να το λατρέψεις. Μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα παραπάνω υλικά και να τα απογειώσει!

Μελέτες δείχνουν ότι συμβάλλει στην προστασία από καρκίνο αλλά και μολύνσεις χάρη στην πληθώρα των αντιοξειδωτικών ουσιών του.

Ζέστανέ το στο φουρνάκι για μερικά δευτερόλεπτα για να είναι εύκολο να διαλυθεί στο νερό όταν το αναμίξεις.


Δεν θα σου πω να δοκιμάσεις και τα 10 γιατί ξέρω ότι θα τα αγαπήσεις όλα εξίσου. Αλλά βρες τις γεύσεις σου και άρπαξε την ευκαιρία να καταναλώνεις όσο περισσότερο νερό μπορείς κατά τη διάρκεια της ημέρας για να εξασφαλίζεις σωστή ενυδάτωση.

Δεν έχουμε πει να σε φροντίζεις; Τώρα και με πολλές εναλλακτικές!

Εις υγείαν!


Η ομάδα μας

18 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page