top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

Σημάδια ότι δεν πίνεις αρκετό νερό

Πού με χάνεις πού με βρίσκεις με ένα ποτήρι νερό θα είμαι. Ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δροσιά και την ανακούφιση που σου δίνει λίγο παγωμένο νεράκι. Γι' αυτό και επιμένω τόσο πολύ να το εντάσεις κι εσύ στην καθημερινότητά σου.


Το νερό είναι ουσιαστικά ο λόγος που ζούμε. Το ίδιο μας το σώμα αποτελείται σε ποσοστό 60% από νερό και μέσω αυτού μεταφέρονται θρεπτικές ουσίες και οξυγόνο στο σώμα μας. Παράλληλα το νερό βοηθά στην αποτοξίνωσή μας, στο να διατηρείται η θερμοκρασία του σώματός μας σταθερή και συμβάλει στη καλή λειτουργία των νεφρών και του εντέρου.


Αυτοί και πολλοί ακόμη λόγοι κατατάσσουν το νερό στην πρώτη θέση των αναγκαίων συστατικών για την ομαλή ύπαρξη ζωής. Είναι όμως συχνό φαινόμενο κάποιος οργανισμός να είναι αφυδατωμένος. Και γι' αυτό θα συζητήσουμε σήμερα. Συνέχισε να διαβάζεις ώστε να μάθεις και να αναγνωρίσεις κάποια σημάδια που θα σου δείξει το σώμα σου αν δεν πίνεις αρκετό νερό.

  • Έχεις αρχίσει να πεινάς;

Σίγουρα έχει τύχει να αισθάνεσαι πείνα κάποιες φορές μέσα στη μέρα. Όμως έχεις σκεφτεί ότι μπορεί αυτό που χρειάζεσαι να μην είναι φαγητό, αλλά νερό; Υπάρχουν φορές που ο εγκέφαλος συγχέει το μήνυμα της πείνας και της δίψας, κάνοντάς μας έτσι να νομίζουμε ότι λαχταράμε φαγητό. Ενώ στην πραγματικότητα αν ήμασταν επαρκώς ενυδατωμένοι, θα ήταν όλα μια χαρά.


  • Νιώθεις κουρασμένος;

Το νερό συνδέεται, επίσης, και με την καλή διάθεση. Ιδίως σε περιόδους πίεσης και άγχους, εφόσον έχεις εξασφαλίσει μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή για τον εαυτό σου, μπορεί να συνεχίσεις να αισθάνεσαι κούραση λόγω αφυδάτωσης. Η επαρκής ποσότητα νερού θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να έχει ενέργεια, καλή μνήμη και κυρίως θετική διάθεση.

  • Κοίταξε το δέρμα σου.

Έχεις δει κάποιους ανθρώπους που τραβούν το βλέμμα μας επειδή απλά...λάμπουν; Λάμπουν λόγω καλής διάθεσης, που αναφέραμε παραπάνω ότι σχετίζεται και με το νερό, αλλά επίσης και επειδή είναι τόσο καλά ενυδατωμένοι που το δέρμα τους σφύζει από ζωή. Μην ξεχνάς ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και καταναλώνοντας αρκετό νερό μέσα στη μέρα, θα βοηθήσεις το δέρμα σου όχι μόνο να αποτοξινωθεί, αλλά και να είναι καθαρό και φωτεινό. Και αυτό θα φαίνεται!

  • Κοίταξε την ώρα.

Ας δούμε και το πιο πρακτικό κομμάτι. Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να καταλάβεις αν ενυδατώνεσαι επαρκώς μέσα στη μέρα είναι και το να ελέγξεις κάθε πότε πηγαίνεις στη τουαλέτα. Ανάλογα το χρώμα των ούρων και τη συχνότητα που επισκέπτεσαι το μπάνιο, μπορείς να λάβεις χρήσιμες πληροφορίες για το αν το νερό που καταναλώνεις στην καθημερινότητά σου είναι πράγματι όσο χρειάζεσαι.


Είναι, λοιπόν, μια ευκαιρία να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας να καταναλώνεις λίγο περισσότερο νερό μέσα στη μέρα σου. Βρες τρόπους που θα σε βοηθήσουν, όπως το να έχεις μαζί σου ένα ποτήρι ή ένα παγούρι που θα γεμίζεις με δροσερό νερό. Και κάνε μια βουτιά στην υγειά σου!

Η ομάδα μας









13 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page