top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

Συνταγές με πορτοκάλι για να υποδεχθείς το κρύο όπως του αξίζει!

Δεν ξέρω αν υπάρχει φρούτο που να σηματοδοτεί καλύτερα την έναρξη του φθινόπωρου.. Σαν τα εποχιακά ζακετάκια να κατεβαίνουν από τις ντουλάπες και να φέρνουν μαζί τους αυτή τη μυρωδιά βρε παιδί μου!


Θες σε φρεσκοστυμμένο χυμό για να το απολαύσεις στο άψε σβήσε;

Θες το ξύσμα από τη φλούδα του να δώσει το πιο ωραίο άρωμα στο αφράτο σου κέικ; Ή η ίδια η φλούδα να στολίσει τα πιο δροσιστικά σου κοκτέιλ;

Θες η οξύτητά του να δέσει τέλεια στις πιο ευφάνταστες συνταγές για dressings σαλάτας;


Όπως και να το απολαμβάνεις, το σίγουρο είναι ότι το απολαμβάνεις!


Κάπου λοιπόν μεταξύ της πιο ωραίας μυρωδιάς του πλανήτη και του πιο γνωστού εσπεριδοειδούς, βρίσκεται και αυτός ο θησαυρός.


Πάμε να δούμε μερικά σημαντικά διατροφικά στοιχεία του;


  • Πλούσιο σε φυτικές ίνες: Τα γραμμάρια των φυτικών ινών που περιέχονται σε ένα μεσαίο πορτοκάλι μπορούν να συμβάλλουν στην υγεία του εντερικού συστήματος, να βελτιώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης και να προάγουν την προστασία του οργανισμού από καρδιοπάθειες.

  • Εμφανίζει μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο και φλαβονόνες: Όπως ήδη γνωρίζεις, το ασβέστιο μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην προστασία και υγεία οστών, οργάνων και μυών του σώματος! Αυτό που ίσως να μην ήξερες είναι ότι οι φλαβονόνες προστατεύουν από διάφορους τύπους καρκίνου και καρδιοπάθειες, καθώς και ξεχωρίζουν για τις αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους.

  • Περιέχει σημαντικές ποσότητες φυλλικού οξέος: Ιδιαίτερα σημαντική βιταμίνη του συμπλέγματος Β, ιδίως για έγκυες γυναίκες, επειδή βοηθά στην πρόληψη των γενετικών ανωμαλιών.


Και τώρα που έχεις τη γνώση, τι σου μένει; Η έμπνευση φυσικά!

Αυτή κι αν θα σου χαρίσω απλόχερα!


  1. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το νερό με το κονρ φλάουρ και αφήνεις στην άκρη.

  2. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτεις το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύεις καλά.

  3. Πριν ζεσταθεί καλά, προσθέτεις το μίγμα του νερού με το κορν φλάουρ και ανακατεύεις μέχρι να πήξει και να πάρει μια ομοιόμορφη υφή κρέμας.

  4. Αδειάζεις σε ένα μπολάκι, αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και βάζεις στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σφίξει. Αν το αφήσεις και όλο το βράδυ, ακόμα καλύτερα. Καλή σου απόλαυση!



  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε όλα τα υλικά της σαλάτας εκτός από το κοτόπουλο και ανακάτεψε πολύ καλά.

  2. Σε ένα σέικερ χτύπησε τα υλικά για τη σάλτσα και άφησε το προς το παρόν στην άκρη.

  3. Ψήσε τα φιλέτα σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25′.

  4. Στήσε το πιάτο σου με βάση τη σαλάτα. Τοποθέτησε το φιλέτο από πάνω και στην κορυφή ρίξε τη σάλτσα. Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, η σαλάτα σου είναι κιόλας έτοιμη να την απολαύσεις!


Περιμένω για ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις σου. Αλλά είμαι σίγουρη γι' αυτές!


Ήλια

34 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page