top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

Τροφές που ωφελούν συγκεκριμένα όργανα του σώματος μας!

Εγώ στο λέω, η τροφή δεν μας προσφέρει απλά την ευχαρίστηση λόγω της γεύσης της. Αλλά μας φροντίζει και κάθε κομμάτι του οργανισμού μας ξεχωριστά!


Και όχι, δεν μιλάω μόνο για τη γλώσσα μας που την κακομαθαίνει με υπέροχες γεύσεις, αλλά μιλάω και για όλα τα υπόλοιπα όργανα.


Αν το καλοσκεφτείς θα δεις πως τα τρόφιμα μοιάζουν αρκετά με τα όργανα που βοηθούν, για παρατήρησε λίγο τα πινακάκια! Ίσως έτσι θα σου είναι και πιο εύκολο να το θυμάσαι, εμένα πάντως πάντα με βοηθάει 😊


  • Για εσένα που θες να φροντίζεις την όραση σου, το καρότο, λόγω της Β καροτίνης, θα γίνει κομμάτι της διατροφής σου! Συγκεκριμμένα, ο οργανισμός μας μετατρέπει τη Β καροτίνη σε βιταμίνη Α, μια βιταμίνη η οποία συντηρεί τα μάτια υγιή και συνεισφέρει στην προστασία τους από τον καταρράκτη.


  • Όσο για εσένα που σε ταλαιπωρεί συχνά το στομάχι σου το τζίντζερ θα μπορούσε να ενταχθεί στις διατροφικές σου συνήθειες. Καθώς έχει βρεθεί πως βοηθάει αποτελεσματικά σε διάφορες στομαχικές διαταραχές όπως η πρωινή αδιαθεσία και η ναυτία!


  • Ένα ακόμη τρόφιμο απαραίτητο στη διατροφή μας είναι η ντομάτα καθώς μειώνει αισθητά το ρίσκο για καρδιακές νόσους λόγω των λυκοπενιών που περιέχει.


  • Όσον αφορά το μαστό, φρούτα όπως το κίτρο, grapefruit, πορτοκάλια περιέχουν ουσίες που ονομάζονται λιμονοειδή. Οι ουσίες αυτές έχει αποδειχθεί πως αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκίνου!


  • Αν σου αρέσουν οι γλυκοπατάτες τότε συνέχισε να τις τρως! Οι γλυκοπατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Β καροτίνη, μια ουσία η οποία προστατεύει όλα τα όργανα του σώματος αλλά και το πάγκρεας συγκεκριμένα. Για την ακρίβεια το προστατεύει από την ανάπτυξη καρκίνου καθώς και από επιβαρύνσεις λόγω γήρανσης.


  • Τον νου σου! Τα καρύδια έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 λιπαρά , τα οποία βοηθούν στη σωστή και καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Εκτός από αυτό όμως είναι και πολύ καλή πηγή βιταμίνη Ε και Β9 (φυλλικό οξύ)!


  • Έρευνες έχουν επισημάνει τη σημαντικότητα του αβοκάντο στη διατροφή μας, και όχι δεν εννοώ την τρομερή του γεύση! Συγκεκριμένα, το αβοκάντο μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρα αλλά και να βοηθήσει στο χάσιμο του ανεπιθύμητου βάρους της εγκυμοσύνης!


  • Ήξερες πως τα κόκκινα φασόλια είναι γνωστά ως μια αποτελεσματική σπιτική θεραπεία για την πρόληψη της πέτρας στα νεφρά; Είναι επίσης θεραπευτικά και βοηθούν στη διατήρηση της σωστής νεφρικής λειτουργίας.


  • Για εσένα που έχεις συνειδητοποιήσει τη σημαντικότητα της υγείας των πνευμόνων, τα σταφύλια ίσως είναι στην καθημερινή σου διατροφή! Οι σπόροι σταφυλιού περιέχουν μια χημική ουσία, την προανθοκυανιδίνη, η οποία μειώνει τη σοβαρότητα του άσθματος που προκαλείται από την αλλεργία. Έχει επίσης βρεθεί πως μια διατροφή πλούσια σε σταφύλια μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα.



Η φύση τελικά ξέρει και για αυτό πάντα φροντίζει να σου έχει τις λύσεις :) Εμπιστεύσου τη λοιπόν και βάλε στη διατροφή σου μια ποικιλία από όσα σου δίνει.


Βλέπεις πως τελικά το κάθε τρόφιμο έχει το σκοπό του... και αυτός είναι η υγεία σου!


Ήλια





11 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page