top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

PESTO με μία συνταγή! (..κι άλλη μία, κι άλλη μία..

..και ακόμα μία,

Pesto και έγινε!


Σου ετοίμασα τις δικές μου αγαπημένες παραλλαγές από την αγαπημένη μου σάλτσα!

Χρησιμοποίησε το δικό σου αγαπημένο αρωματικό και δώσε γεύση αλλά και πολύτιμα θρεπτικα συστατικά, στολίζοντας την μακαρονάδα είτε την σαλάτα σου.

Μην ξεχνάς βέβαια πώς θα μπορούσε να συνοδεύει κάλλιστα και το κοτόπουλο σου αλλάζοντας του… τη γεύση!

Το ήξερες πώς το όνομα της σάλτσας, pesto, σημαίνει «γουδί», το σκεύος στο οποίο παρασκευάζονταν. Κι ενώ υπάρχουν ακόμη κάποιοι που επιμένουν παραδοσιακά (εγώω), ο ευκολότερος και, σύμφωνα με πολλούς σεφ, ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξουμε πέστο είναι με το μούλτι.

Έτοιμος;



Τι να προσέχεις με τα μυρωδικά;

Χρησιμοποιούμε μόνο τα φύλλα και τα πολύ τρυφερά κοτσάνια των μυρωδικών. Αφού πλύνουμε τα φύλλα, τα στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά, είτε απλώνοντάς τα σε πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας και σκουπίζοντάς τα και από πάνω.









Όσο για το λάδι

Θα δεις ότι είναι όσο χρειάζεται για να γίνει η πολτοποίηση. Ενδέχεται, ακολουθώντας τησυνταγή, να διαπιστώσουμε πως χρειάζεται μεγαλύτερη. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε μήπως γίνει πολύ «λαδερή» η σάλτσα γιατί μπορούμε στο τέλος να σουρώσουμε το πέστο για να απομακρύνουμε το παραπανίσιο λάδι.

Μην σκεφτείς να πετάξεις το αρωματικό αυτό λάδι δεν το πετάμε - το χρησιμοποιούμε σε άλλες σαλάτες ή φαγητά.




Αν χρησιμοποιήσεις ξηρούς καρπούς..

· Η κλασική επιλογή είναι τα κουκουνάρια. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε φουντούκια, φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα (ακόμη και με τη φλούδα τους), καρύδια ή άλλους που μας αρέσουν.

· Εννοείται και μπορούμε να καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς που θα προσθέσουμε στο πέστο. Τους βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι, και τους ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν .

Προσοχή: Δεν τους παραψήνουμε για να μη μαυρίσουν και πικρίσουν.




Pesto -με μία συνταγή λοιπόν-,

Και κάντο!


Ήλια

22 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page