top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

Έχεις ημικρανίες; Ρίξε μια ματιά!

Όταν η καθημερινότητα είναι γεμάτη από υποχρεώσεις, το τελευταίο πράγμα που θες είναι να έχεις ημικρανία. Η ημικρανία πρόκειται για μία πάθηση νευρολογικής φύσης, που διαρκεί περισσότερο από τον συνηθισμένο πονοκέφαλο και αφορά ολόκληρο ή το μισό κεφάλι. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ημικρανίας, θέλεις να δούμε πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε;




Συχνά όταν η μέρα μας είναι πιεστική, ξεχνάμε τις βασικότερες ανάγκες που έχει το σώμα μας. Και αυτές είναι δύο: νερό και φαγητό!


Το νερό, θα το ξέρεις ήδη, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις στον οργανισμό σου. Μαζί με την ενυδάτωση και την καλύτερη λειτουργία των οργάνων, η κατανάλωση της συνιστώμενης ποσότητας νερού βοηθά πολύ και στην καταπολέμηση των ημικρανιών.


Ας δούμε και τη διατροφή τώρα. Η κατανάλωση πρωτεϊνών είναι ένας τρόπος να βοηθήσεις τον οργανισμό σου. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις κατά πολύ τον πόνο.


Ένας καλός συνδυασμός που μπορείς να κάνεις, είναι αυτός με το ρύζι. Ειδικότερα το καστανό ρύζι μπορεί να συνδυαστεί εξαιρετικά με διάφορες πρωτεϊνούχες τροφές και να βοηθήσει εξίσου στη μείωση των ημικρανιών.


Οι τροφές που ανακουφίζουν από τις φλεγμονές είναι μία ακόμη φυσική λύση. Τρόφιμα που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση είναι σύμμαχοί μας στη διατήρηση μιας πιο ήρεμης καθημερινότητας.


Ποιο είναι όμως αυτό το tip που μάλλον θα βλέπεις συνέχεια να στο λέω; Ποιο άλλο από τα μικρά και συχνά γεύματα φυσικά! Η ισορροπία που κρατούν στον οργανισμό σου, μπορεί να ωφελήσει ακόμη και με τις ημικρανίες.


Βάλε σταδιακά τα παραπάνω στη ζωή σου και είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε πολύ καλύτερα!


Ήλια


32 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page