top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

Μήπως να δώσεις μία ακόμα ευκαιρία στο Κουνουπίδι;

Γιατί με βλέπεις να επιμένω τόσο;

Μη χάνεις χρόνο, πάμε να σου πω!


Εσύ το ήξερες ότι το κουνουπίδι βρίσκεται στην 24η θέση στη λίστα με τα πιο θρεπτικά λαχανικά και φρούτα; Τι; Δεν σε έπεισα μόνο και μόνο με αυτό;

Διάβασε και τα υπόλοιπα και θα με θυμηθείς σου λέω!



Γιατί λοιπόν αξίζει να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στο κουνουπίδι:

  • Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, συγκεκριμένα καλύπτοντας έως και το 77% των ημερήσιων αναγκών μας!

  • Φέρει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Κ, γιατί ποιος λέει όχι σε υγιή οστά και σε ισχυρή προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις;

  • Προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα και βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος, χάρη στο νερό και τις φυτικές ίνες που περιέχει.

  • Παραλίγο να ξεχάσω να σου πω ότι, λόγω της φυτικής του προέλευσης, μεταξύ άλλων φρούτων και λαχανικών, μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας αλλά και του σακχαρώδους διαβήτη!


Τα μοναδικά του οφέλη για την υγεία και η ιδιαίτερη γεύση του είναι σίγουρο πως θα σε οδηγήσουν στην κουζίνα με ακόμη περισσότερες ιδέες! Αλλά πάμε να σου δώσω πρώτα μερικές εγώ;

Δώσε βάση!


Πως το φτιάχνεις:



1. Κόψε σε κομματάκια το βρασμένο κουνουπίδι και μπρόκολο και άφησέ τα για την ώρα στην άκρη! Μπορείς να τα κόψεις σε όποιο μέγεθος σου αρέσει.

2. Κόψε και την πιπεριά, αφού την πλύνεις, σε στικς και αφαίρεσε τα σποράκια της.

3. Σε ένα βαθύ μπολ ρίξε το τριμμένο τυράκι, τα κομματάκια από το μπρόκολο και του κουνουπίδι, τα στικς πιπεριάς και σπάσε μέσα στο ίδιο μπολ τα αυγά.

4. Πρόσθεσε το νερό και τη φαρίνα και χτύπα καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά στο μίγμα.

5. Άπλωσε λίγο λάδι στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσεις και ρίξε μέσα το μίγμα σου. Δοκίμασε να πασπαλίσεις και λίγο τυράκι από πάνω!

6. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 15’. Όταν αρχίσει να φουσκώνει, ανέβασε τη θερμοκρασία στους 200°.

7. Περίμενε να ροδίσει, σβήσε το φούρνο και μη χάσεις λεπτό για να τη δοκιμάσεις ζεστή!


Μη φεύγεις! Έρχεται το καλύτερο!

Πως το φτιάχνεις:



1. Κόβεις σε φουντίτσες το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα βάζεις σε ένα βαθύ μπολ με ξυδάκι -μην το λυπηθείς-, αλατάκι και νερό ίσα που να τα σκεπάζει. Αφήνεις για μια ωρίτσα μέχρι να καθαρίσουν καλά, μετά τα σουρώνεις και τα ξαναπλένεις με άφθονο νερό.

2. Βάζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που φτάνει για να τα καλύψει και ξεκινάς το βράσιμο. Μην ξεχάσεις να σκεπάσεις με το καπάκι για επιταχύνεις τη διαδικασία! Όταν έχουν βράσει μετά από περίπου 20-25 λεπτά, σούρωσε και άφησε στην άκρη.

3. Στο μούλτι, αλέθεις καλά το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τοποθετείς σε ένα βαθύ μπολ. Σπας μέσα το αυγό, προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά σου και ανακατεύεις πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν. Θέλουμε το μίγμα να μην είναι ούτε πολύ υγρό, ούτε στεγνό.

4. Σε ένα ταψάκι που θα έχεις αλείψει με ελαιόλαδο απλώνεις ομοιόμορφα το μίγμα σου και ψήνεις σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 200° για 15-20'. Μόλις δεις ότι ψήθηκε, στρώνεις από πάνω τα υλικά που σου αρέσουν. Μια ιδέα για να δοκιμάσεις: ντοματούλα, γαλοπούλα σε κομματάκια και λίγη τριμμένη γραβιέρα. Αλήθεια, υπάρχει καλύτερος συνδυασμός;

5. Κάνε λίγη υπομονή ψήνοντας 5-10 λεπτάκια ακόμα και καλή σου απόλαυση!



Περιμένω με ανυπομονησία τις εντυπώσεις και τις ιδέες σου για να εκμεταλλευτούμε παρέα αυτό το μοναδικό λαχανικό!


Ήλια



15 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page