top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΉλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη

Το "Φανάρι" της υγιεινής διατροφής!

Έγινε ενημέρωση: 6 Οκτ 2020

Πώς μπορείς να εξηγήσεις έυκολα σε ένα παιδί σε ποιο τρόφιμο πρέπει να "σταματήσει" ή να "τρέξει" κατά πάνω του; ή ακόμα να "μειώσει ταχύτητα";

Πόσο εύκολα μπορείς να βάλεις σε σωστές προτεραιότητες τα φαγητά που χρειάζεσαι και αξίζει να υπάρχουν στην καθημερινότητα σου;


Το "φανάρι" της υγιεινής διατροφής θα γίνει ο αγαπημένος σου τρόπος να κατηγοριοποιήσεις το τρόφιμο ανάλογα με την ποιότητα του και τη συχνότητα που πρέπει να υπάρχει στη μέρα σου!





  • Είναι ένα από τα αγαπημένα εργαλεία διατροφικής εκπαίδευσης για παιδιά, βάζοντας τρόφιμα τα οποία υπάρχουν στη διατροφή τους, στο χρώμα που αντιστοιχούν. Έτσι έχουμε μία πιο καλή εικόνα, στο ποια τρόφιμα πρέπει να έχουν καθημερινά και ποια σε μικρότερη συχνότητα.

  • Η μέθοδος του φαναριού, χρησιμοποιείται εθελοντικά από εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, με στόχο να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η σηματοδότηση με πράσινο, πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα, θα δίνει στους καταναλωτές σε μικρό χρόνο να επιλέγουν μεταξύ ίδιων προιόντων αλλά με διαφορετική σύσταση θρεπτικών συστατικών.

Εσένα πώς θα σου φαινόταν αυτή η τακτική της χρωματιστής ετικέτας;

264 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page